Sanatate Sfaturi si sugestii

Repulsia fata de legume si zarzavaturi poate avea cauze genetice

Repulsia fata de legume si zarzavaturi poate avea cauze genetice
Multi copii pot respinge alimentele de origine vegetala, intorcand repede nasul cand li se pune in farfurie o portie gustoasa de broccoli sau de salata bine mirositoare de ingrediente delicioase. Aceiasi copii vor manca insa cu placere inghetata si alte dulciuri, iar concluzia este ca se prea poate ca gustul usor amarui al legumelor sa fie cauza pentru care ei refuza aceste alimente si prefera dulciurile.

Cercetatorii americani in genetica au descoperit recent o gena responsabila cu sensibilitatea anumitor persoane la gust, iar uneori aceasta gena poate fi si replicata astfel incat la unele persoane sa existe nu una ci doua astfel de gene. In ambele cazuri insa, ori una ori doua gene care dau sensibilitate la gust, probabilitatea ca dansii sa refuze alimentele amarui este mai mare decat in cazul persoanelor care nu au acest tip de gene.

Studiul americanilor a luat sub experiment un grup de 143 de copii alaturi de mamicile lor, iar la final s-a descoperit ca 79 la suta dintre copii prezentau una sau doua gene care dau sensibilitate la gustul amarui. La copii aceste gene au avut un impact mai mare in ce priveste selectarea hranei in functie de gust decat la mamicile lor. Se pare ca si mamele obisnuiau sa refuze mancare…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu