Proiectul “European Flavors”, demarat inca de anul trecut, continua sa se dezvolte, fiind aici implicate nu doar tari din Uniunea Europeana, dar si alte tari precum Rusia si Japonia, care au fost de acord sa sustina incercarea europenilor de a promova mai agresiv consumul de fructe si legume proaspete printre cetatenii obisnuiti.
“European Flavors” este un proiect maricel, in valoare de 4 milioane de euro, finantat in proportie de 50% de U.E., 30% de Ministerul Agriculturii din Italia si restul de celelalte parti implicate. Se promoveaza in cadrul acestui proiect nu doar consumul, dar si producerea de produse sanatoase, certificate la nivel international.
Fructe precum citricele, perele, piersicile, nectarinele, prunele sau kiwi, cele mai multe legume, zarzavaturile proaspete si conservate, dar si produse procesate precum pasta de tomate sau sucurile de fructe vor fi obtinute prin metode moderne si cat mai sanatoase. Aceste metode sunt selectate dintre toate practicile la nivel international si alese apoi ca cele mai potrivite pentru niste cerinte de calitate superioara.
Standardele privind mediul inconjurator si alegerea locului unde se cultiva fructele si legumele sunt foarte stricte, a…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu