Îti
prezint o reteta foarte usor de preparat, foarte gustoasa
si sanatoasa. Ai nevoie de: 1 piept de pui, orez cu
bobul lung, 3 ardei grasi (unul galben, unul verde si
unul rosu), 1 ceapa, usturoi, sos de soia, marar, curry,
oregano, ardei iute, sare, piper, putin unt.
Spala bine pieptul de pui si taie-l fâsii. Topeste
într-o tigaie untul si adauga pieptul amestecând
mereu pentru ca el sa-si schimbe culoarea pe toate partile.
Adauga 2 catei de usturoi pisati, oregano, ardeiul iute
taiat marunt (ai grija sa îndepartezi semintele
si nervurile din interior). Toarna apa cât sa acoperi
totul si acopera tigaia cu un capac. Gateste la foc mic
pâna se patrunde carnea. Când s-a evaporat
toata apa, rumeneste putin pieptul de pui.
Într-o tigaie gen woc pune un strop de ulei si
încinge-l bine. Spala orezul si strecoara-l bine
de apa. Taie ardeii grasi în fâsii lungi
si subtiri. Ceapa toac-o cât poti de marunt. Când
tigaia s-a încins adauga ingredientele despre
care tocmai ti-am vorbit si amesteca bine. Adauga sos
de soia, atât cât consideri tu ca este necesar
pentru a lega amestecul. Nu sta degeaba ci continua
sa amesteci în orez pâna este comestibil.
Adauga curry, sare si piper dupa gust.
Când ambele preparate sunt gata, transfera-le într-o
singura tigaie, amesteca-le bine, stinge focul si înnobileaza
totul cu o ploaie de marar. Pofta buna! |
Adauga comentariu