Filmele
americane au creat un mit al femeii stresate sau suparate
care îsi înneaca necazul într-un bol
urias cu înghetata. Nu stiu daca este chiar asa,
dar probabil ca în momentele de singuratate sau
de depresie ceva dulce te ajuta sa înlaturi amarul
vietii macar pentru o clipa.
Nu este bine, pentru ca un cumul de stres contrabalansat
cu o ciocolata poate atrage dupa sine o noua varianta
de stres din cauza kilogramelor în plus. Si totusi
tânjim dupa ceva dulce. Creierul ne-o cere si
nu accepta refuz. Asa ca specialistii în nutritie
ne recomanda sa consumam acel „ceva dulce”
prin fructe. Iar perele sunt regine în acest sens
datorita continutului ridicat de fructoza.
Cercetarorii au descoperit ca perele au proprietati
remineralizante, diuretice, depurative. Sunt recomandate
în tratarea asteniei, anemiei si gutei. 100g de
pere contin 2,3g de fibre atât de apreciate de
noi femeile pentru ca nu ne lasa sa acumulam grasimi.
De semenea, fibrele pastreaza nivelul colesterolului
în limitele normalitatii.
Perele au un continut ridicat de potasiu care asigura
mentinerea echilibrului lichidelor din organism si buna
functionare a sistemului cardiovascular. Totodata, perele
au un rol important în stimularea imunitatii având
în vedere ca sunt bogate în vitaminele B1,
B2, E, C, betacaroten si acid folic.
Se recomanda ca perele sa fie consumate între
mese si nu sunt interzise pentru persoanele care au
sindromul colonului iritabil sau un stomac sensibil
întrucât se digera foarte usor.
Perele pot fi incluse de asemenea cu succes în
dieta diabeticilor. Fructoza nu solicita pancreasul
pentru a produce cantitati mari de insulina într-un
interval scurt si previne astfel oscilatiile glicemiei.
Si daca mai punem la socoteala faptul ca sunt delicioase
si ca favorizeaza eliminarea nisipului din rinichi,
eu zic sa nu mai stam pe gânduri si sa mergem
sa ne aprovizionam cu niste pere proaspete.
|
Adauga comentariu