În
copilarie mama facea eforturi disperate sa ma determine
sa manânc sanatos. A reusit mai mult sau mai putin,
dar intentia era cea care conta, iar sfaturile sale
pline de întelepciune îmi vor rasuna mereu
în urechi, fie ca le-am respectat, fie ca nu.
Unul dintre aceste îndemnuri sanatoase se refereau
la consumul de morcov. De fiecare data când gatea
ma invita sa manânc o bucata din radacina frumos
colorata. Uneori chiar îl dadea pe razatoare si
îl amesteca cu zahar, doar doar ma va convinge.
Dar atunci când esti copil nu întelegi utilitatea
lucrurilor care nu-ti plac, asa ca saraca mama avea
multa bataie de cap cu mine.
Tu sa nu fii la fel de recalcitranta si sa manânci
morcov cât de des, fie crud, fie fiert, fie sub
forma de suc. Beneficiile sunt multiple si extrem de importante.
Morcovul contine vitaminele A, B, C, fier, magneziu, calciu,
potasiu, fosfor, sodiu, caroten, etc. Este recomandat
în special persoanelor care au probleme cu vederea,
dar si celor care doresc sa aiba o piele tânara
si frumoasa.
Consumul de morcov are un rol esential în reglarea
tranzitului intestinal, combatând în egala
masura si constipatia si diareea. Daca esti nefericita
posesoare a unui ficat lenes, tot morcovul este solutia
problemelor tale contribuind în mod eficient la
procesul de dezintoxicare. Cura cu morcov este deosebit
de eficace în cazul persoanelor anemice participând
la optimizarea cantitatii de fier din organism.
Mastile cu morcov si sucul de morcov sunt senzationale
în tratarea diferitelor afectiuni ale pielii,
la înlaturarea acneei si la eliminarea eventualelor
pete.
Pe lânga toate aceste beneficii, morcovul are si
un gust placut, iar zaharul pe care îl contine nu
este daunator pentru bolnavii de diabet. Asadar, când
ai chef de rontait, poti încerca sa înlocuiesti
chips-urile daunatoare cu morcovul binefacator.
|
Adauga comentariu