La fel ca si in cazul suplimentelor alimentare, este nevoie de o atentie marita din partea consumatorilor si la achizitionarea de produse fortificate cu diverse vitamine si minerale precum laptele, sucurile sau margarina. Desi se crede ca beneficiile pentru sanatate pe care le ofera aceste produse sunt maxime, in multe situatii, atunci cand suferim de vreo boala sau in cazul copiilor si a femeilor gravide, alimentele fortificate pot mai mult dauna sanatatii sau pot chiar sa interfereze negativ cu anumite procese din corpul uman.
Calciul este unul dintre mineralele cele mai prezente in astfel de produse si studiile arata ca procentele de calciu din laptele degresat pot fi comparabile cu acelea intalnite la laptele crud de vaca. Pe locul al doilea gasim fierul, un alt mineral de care avem cu totii nevoie in fiecare zi, dar pe care mai bine l-am obtine prin alimentatie decat prin consumarea de produse fortificate cu fier. Problema cu aceste produse este ca nu intotdeauna aceste minerale vor putea fi absorbite de organism la fel de usor cum se intampla in cazul produselor naturale si de aceea trebuie citite cu atentie etichetele pentru a se intelege daca vom beneficia sau nu de aportul util de vitamine si minerale.
Si in cazul cerealelor pentru micul-dejun producatorii fac mare tam-tam atunci cand isi prezinta produsele fortificate cu diverse nutrimente, foarte recomandate altfel pentru sanatate, dar realitatea este ca tot mai multi dintre noi intelegem pe propria piele ca nu beneficiem mai deloc de asemenea nutrimente intrucat organismul nu pare capabil sa le proceseze corect. Dimpotriva, multe persoane cauta in prezent cereale integrale cat mai simple, dar acestea, surprinzato…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu