Neplacute pentru unele femei, migrenele pot fi de-a dreptul teribile pentru alte femei, durerile de cap care acompaniaza acest tip de afectiune fiind insotite in unele cazuri si de simptome suplimentare precum greata, sensibilitatea ridicata la zgomot sau lumina, oboseala sau chiar si probleme de vedere.
In mod teoretic, migrenele nu sunt privite ca o afectiune serioasa de catre multi dintre medici, dar data fiind frecventa lor si procentul mare de persoane care sufera de migrene, este totusi necesar de identificat un posibil tratament sau macar unele masuri bune de tip preventiv care sa amelioreze simptomele acestei afectiuni.
Desi pana la ora actuala nu se poate discuta despre un tratament stiintific pentru eliminarea migrenelor, medicii pot uneori recomanda pacientilor care nu suporta deloc astfel de crize anumite schimbari de ordin alimentar si de viata care sa conduca in timp la reducerea durerilor si chiar sa elimine unele dintre simptomele secundare care pot acompania o migrena:
1. Evitarea anumitor alimente cu rol demonstrat in agravarea simptomelor unei migrene este foarte importanta, mai ales in perioadele din an cand acest tip de afectiuni apar mai des, astfel vinul, branzeturile nobile, cafeaua, tutunul sau produsele alimentare procesate trebuie reduse la maxim din dieta daca nu inainte macar pe toata perioada instalarii acestei afectiuni.
2. Alaturi de schimbarile alimentare, si stilul de viata poate include factori agravanti, fiind in aceasta situatie recomandat sa se tina un jurnal medical, in care sa se evidentieze ce tip de situatii pot agrava sau declansa o migrena. In unele cazuri va fi vorba despre un nivel mai mare de stres, in alte cazuri poate fi vorba despre schimbarile de clima, de la caz la caz totul trebuind documentat pentru a se intelege ce anume declanseaza o migrena la un pacient dat.
3. Unele medicamente pot ajuta la ameliorarea simptomelor unei migrene, dar asemenea medicamente pot fi prescrise doar de catre medic, fiind diferentiate dupa fiecare caz in parte si neputand sa fie administrate la intamplare, fara avizul specialistului.
4. Unele tehnici de relaxare ajuta simtitor la tratarea migrenelor in mod alternativ, astfel putandu-se face apel la tehnici si tratamente de tip holistic, la yoga, la aromaterapie sau la alte tehnici utile de relaxare, si in acest caz succesul depinzand de simptomele specifice si stilul de viata a fiecarui pacient.
5. In situatii mai rare, migrenele repetate pot ascunde o afectiune mai grava care poate sau nu sa fie de tip neurologic, acum fiind obligatorie si prezentarea la un specialist precum si efectuarea unor teste amanuntite care sa excluda posibilitatea unor boli ascunse, foarte riscante pentru starea generala de sanatate a pacientului.
Adauga comentariu