Dacă ar fi să mă iau după prima impresie generată de o astfel de expresie, ar însemna să cred că este vorba despre un masaj realizat prin dispozitive speciale care emit sunete asupra muşchilor, a pielii. Nu sunt tocmai departe de adevăr, doar că dispozitivele nu sunt în niciun caz aparate sofisticate, cu multe fire şi butoane, ci nişte vase tibetane, din metale speciale, care sunt lovite uşor cu nişte ciocănele pentru a produce sunete.
Vasele cu pricina sunt aşezate, după reguli stricte, ştiinţifice chiar, în diferitele zone ale corpului sau în jurul său şi sunt acţionate de specialişti, cu pregătire specifică în acest domeniu la institute cu renume în tehnicile de masaj tibetan. Aşa cum se poate intui uşor, masajul sonor îşi are originile în India şi datează de 5000 de ani, fiind folosit pentru relaxare şi bunăstare fizică şi psihică.
Masajul sonor are efecte benefice dintre cele mai diverse: relaxare, ameliorarea durerilor de cap, îmbunătăţirea digestiei, favorizarea respiraţiei profunde, sporirea capacităţii de concentrare, destinderea musculaturii umerilor şi gâtului, reducerea stresului, întărirea sistemului imunitar şi, nu în ultimul rând, deschiderea porilor pentru o eficienţă maximă a produselor cosmetice.
Masajul sonor este, înainte de toate, o modalitate de a te face să uiţi de probleme, de a evada o clipă din zgomotul şi tumultul vieţii cotidiene, de a-ţi încărca bateriile. De reţinut că nu este necesar să te dezbraci, aşa că, dacă eşti pudică şi nu ai îndrăzni să apelezi la un alt gen de masaj, cel sonor este soluţia ideală pentru relaxarea ta.
Menţionez că această metodă nu poate fi încercată acasă şi nu poate folosi improvizaţii. Vasele cu ajutorul cărora se realizează masajul sonor sunt unele speciale, lucrate îndelung de meşteri artizani specializaţi în aşa ceva. De asemenea, nu oricine ştie cu ce intensitate sau în ce moment să lovească vasul şi nici ce vas şi unde să folosească.
Adauga comentariu