Retete dietetice Sanatate

Dulciuri sanatoase: Negresa de dieta

DISABLE_WORD_ADS=1;

Negresa

Ideea ca prajiturile sunt acele produse alimentare pe baza de lapte si oua este o prejudecata. Se pot prepara dulciuri delicioase si fara aceste ingrediente, asa ca daca vrei sa postesti nu este neaparat necesar sa renunti la pasiunea ta pentru prajituri. Îti prezint o reteta de negresa astfel adaptata încât sa respecte interdictiile alimentare impuse de o dieta, dar si de o perioada de post.

Pentru a o prepara ai nevoie de: 1 cana (de ceai) de zahar, 1 cana (aceeasi) de apa, ½ de cana de ulei, 5 linguri de gem (caise, piersici, prune), 3 linguri de cacao, 3 linguri nuci pisate, 1 lingurita de praf de copt (sau bicarbonat stins cu zeama de lamâie), 2 cani faina, fructe uscate, esente.

Toate ingredientele se amesteca bine la un loc pâna când se obtine o crema densa. Se pregateste o tava care se tapeteaza fie cu hârtie de copt fie cu margarina si faina, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit în jur de 40 de minute (cel mai sigur este sa o testezi cu ajutorul unei scobitori pe care sa o introduci în compozitie si daca o scoti curata de acolo înseamna ca prajitura este gata).

Daca vrei sa lasi un pic dieta la o parte, pentru a-i da un plus de savoare si un aspect deosebit îi poti aplica o glazura pregatita foarte simplu din 5 linguri de zahar, 3 linguri de apa, 1 lingura margarina, esenta de rom. Toate se fierb împreuna si se toarna peste prajitura calda (pentru ca glazura sa patrunda si în blat). Pentru o pata de culoare se poate presara deasupra nuca de cocos rasa. Pofta buna!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu