Cunoscuta inca din antichitate ca un adevarat panaceu, varza are numeroase proprietati in tratarea multor afectiuni. Bogata in special in provitamina A, vitaminele B, C si E, minerale (calciu, magneziu, fier), oligoelemente (iod, cupru, mangan, sulf) si in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor, varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant, detoxifiant si tonifiant si este preferabil sa se manance in stare cruda, pentru a i se pastra intacte proprietatile.
Desigur, varza ocupa un loc important in retele dietetice. Este foarte saraca caloric, 25 calorii la o suta de grame de produs, deci nu ridica probleme.
Folosita sub forma de supa, varza reuseste sa reduca din masa corporala cu pana la 5-6 kilograme pe saptamana, cat dureaza cura. Marele dezavantaj al acestei cure este ca nu asigura corpului necesarul de substante nutritive…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu