Ciocolata neagra confectionata din pudra de cacao naturala ofera multiple beneficii pentru sanatate, multe studii ale savantilor in medicina aratand rolul sau pozitiv pentru ameliorarea simptomelor diabetului, ale cancerului, bolilor sistemului circulator sau a celor care afecteaza activitatea sistemului imunitar.
Mai nou, se aude ca un consum moderat de ciocolata neagra ne poate proteja eficient si de efectele radiatiilor solare, un grup de cercetatori din Anglia reusind sa demontreze acest lucru in urma unui studiu desfasurat pe durata a 12 saptamani pe doua grupe de voluntari, primul grup consumand cate 20 de grame de ciocolata neagra zilnic, iar al doilea grup beneficiind de o dieta echilibrata, dar fara ciocolata neagra.
La finalul studiului intreprins de cercetatorii englezi, s-a descoperit faptul ca persoanele din grupul care a consumat ciocolata neagra au fost mult mai bine protejate de efectul radiatiilor solare decat cei din grupul care nu a consumat ciocolata neagra, englezii tragand astfel concluzia ca ciocolata neagra ofera beneficii importante inclusiv in ce priveste protectia contra nocivelor radiatii solare.
Anterior studiului desfasurat in Anglia, alte studii similare au pus accentul pe importanta introducerii de ciocolata neagra la dieta pentru combaterea efectelor radiatiilor ultraviolete asupra organismului, iar concluziile au fost si in aceste cazuri foarte apropiate de cele la care au ajuns englezii, aratandu-se prin dovezi stiintifice cum poate ciocolata neagra sa previna degradarea tenului si alte efecte secundare ale actiunii radiatiilor solare asupra organismului uman.
Flavonoizii prezenti in pudra naturala de cacao si/sau in ciocolata neagra sunt, se pare, substantele care actioneaza pozitiv asupra pielii, hidratand tegumentele si imbunatatind simtitor circulatia periferica a sangelui, in multe cazuri observandu-se cum pielea primeste o protectie suplimentara, castigand in elasticitate si profunzime, suficient cat sa fie protejata pe durate mai lungi de vreme atunci cand soarele actioneaza in mod direct asupra sa.
Boabele de cacao naturala sunt, din pacate, cam greu de gasit pe piata in ultima vreme din cauza crizei economice care a afectat serios productia de cacao la nivel mondial, iar fara pudra de cacao obtinuta din aceste boabe ciocolata nu face doi bani pentru sanatate, dar chiar si asa pot fi gasite modalitati utile de introducere la o dieta regulata de portii moderate de ciocolata neagra/pudra de cacao.
O alta problema care ar putea complica introducerea de ciocolata neagra la dieta tine de gustul amarui, nu prea placut, pe care il are ciocolata confectionata din pudra de cacao bio, suta la suta naturala, unele persoane preferand ciocolata mai dulce care nu este deloc sanatoasa, zaharul procesat continut de ciocolata dulce avand un impact negativ asupra danturii si a sanatatii in general din cauza inflamatiilor pe care le produce in intregul organism.
Folositi in concluzie ciocolata neagra pentru binele vostru si pentru o protectie suplimentara contra radiatiilor solare, dar nu uitati sa optati constant pentru ciocolata neagra fara zahar procesat sau, alternativ, sa consumati bauturi calde din pudra bio de cacao (asa cum procedau in antichitate aztecii si populatia maya), doar asa putand sa va bucurati cu adevarat de beneficiile reale ale acestui aliment pentru sanatatea voastra.
Adauga comentariu