Mitul conform caruia cartoful ingrasa a fost demontat de specialisti. Este adevarat ca prajiti cu mult ulei si consumati cu alte alimente nepotrivite cartofii pot deveni adevarate pericole calorice, insa gatiti in cele mai simple moduri si cu foarte putin ulei sau deloc, acestia sunt numai buni, chiar si intr-o dieta.
Sunt usor de gasit, au un pret accesibil si pot fi inclusi in numeroase preparate, de aceea cartofii reprezinta unul din alimentele principale peste tot in lume. Cei recomandati sunt, desigur, cei fierti sau copti, iar gatiti in acest fel nu ingrasa, avand mai putin de 100 de calorii la 100 de grame. In plus, gatiti in acest fel, nu contin colesterol, in schimb are multi nutrienti, printre care fibre, minerale, antioxidanti, vitamine. Cartofii ajuta la mentinerea echilibrului acido-bazic din organismul nostru, nu ingrasa si nu provoaca diabet sau alte boli daca sunt consumati corect si cu moderatie.
Iata cateva moduri de a prepara cartofii astfel incat sa fie gustosi, hranitori si sa nu dauneze sanatatii. Cea mai simpla si cea mai sanatoasa metoda de preparare a cartofilor este fierberea. Acestia se pot spala, si pune la fiert cu tot cu coaja, urmand a fi decojiti abia dupa fierbere, in momentul in care vor fi consumati. Pentru un plus de g…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu