Şi dacă tot şi-a intrat in drepturi luna iulie este important să cunoaştem beneficiile „gazdelor”. Caisele, aceste fructe pe care ţi le expune privirii şi gustului luna lui Cuptor şi pe care le consumi fie în stare naturală, fie utilizându-le în prăjituri, compoturi, gemuri etc.
Potrivit opiniei cercetătorilor, caisele conţin o cantitate considerabilă de vitamina A. Totodată, conţin si vitaminele B,C, Fe, Magneziu şi fibre.
Consumul zilnic a 200 g de caise contribuie la fortificarea sistemului osos, regenerarea ţesuturilor şi totodată are un efect tonifiant asupra sistemului nervos. Dacă vrei să reduci riscurile apariţiei unor maladii precum cancerul sau bolile cardiovasculare, nu uita să incluzi în meniul tău cotidian,caisele. Pe lângă textura lor plăcută învăluită în tonuri calde de orange,caisele dovedesc a avea funcţii multiple,cum ar fi cea antidepresivă, cea antireumatică. În acelaşi timp primesc titulatura de combatanţi ai durerilor nazale şi ai durerilor de ureche.
Aşadar, ne facem timp pentru un drum la piaţă sau o mică evadare la ţară pentru a avea un bun bagaj de energie.
Adauga comentariu