Iata
10 reguli, care respectate cu sfintenie va vor ajuta sa
va regasiti o linie supla, in acelasi timp pastrand sanatatea
organismului.
1. Folositi cu precadere uleiul de masline. Evitati untul
sau margarina. Unele sticle de ulei au dopul gradat pentru
a evita inecarea salatelor in grasime.
2. Mancati multe legume, fructe proaspete, cereale complete
(orez, paine integrala, muesli), cartofi si salata: ele
contin grasimi putin sau deloc, insa o gama larga de vitamine.
De asemenea puteti folosi legume congelate, deoarece frigul
conserva vitaminele.
3. Consumati putina carne rosie sau mezeluri. Axati-va
in schimb pe produse din peste sau pui. Cand cumparati
carne sau comandati la un restaurant, alegeti intotdeauna
parti slabe: filet, escalope etc.
4. Alegeti produse lactate cat mai slabe in grasime.
5. Preferati sa gatiti cu aburi, acest mod de a prepara
mancarea conserva vitaminele, plus ca nu necesita adaugarea
de ulei.
6. Daca serviti mezeluri, taiati-le in felii subtiri precum
foaia de tigara pentru a manca practic mai putin.
7. Renuntati la snackuri si gustari gata preparate. 100g
de cartofi natur contin 66 kcal, in timp ce aceeasi cantitate
de chips-uri au nici mai mult nici mai putin de 519kcal.
8. Nu cumparati muesli amestecat gata facut, ci preparati-vi-l
singur din fulgi de grau, de orz si lapte ne-gras. Muesli
comercializati in magazine contin mult zahar, ciocolata
si nuci.
9. Evitati pe cat posibil capcanele de grasime: prajituri,
tarte, inghetate, ciocolata, pizza.
10. Renuntati la produsele preparate in friteuse: sunt
acoperite cu ulei si total nesanatoase.
Adauga comentariu