Fiecare dintre noi am fost la un moment dat, sau suntem in cautarea partenerului potrivit, a sufletului pereche, a acelui baiat care va reusi sa ne fure pamantul de sub picioare sau in cautarea omului cu care sa impartim micile bucurii ale vietii.
Din punct de vedere stiintific trebuie sa stii ca:
*Atunci cand ne indragostim, creierul devine dependent de persoana iubita la fel ca trupul de droguri! Simti nevoia in fiecare zi sa-ti vezi omul drag, sa-l atingi, sa-i fii alaturi. Indiferent ce treburi ai avea, gandurile iti fug la el.
* Atunci cand ne indragostim, instant, mintea incepe sa creeze si sa proiecteze o viziune romantata a lumii. Visam cu ochii deschisi la tot ce s-ar putea intampla si la cum s-ar putea materializa aceasta dragoste.
* Cu cat esti mai indragostit, cu atat aceasta emotie pune stapanire pe tine. Nu mai simti, durere, tristete sau neliniste si cu atat mai putin te preocupa ce se intampla in jur. Deodata viata devine roz.
* "Indragosteala" este ca ciocolata care iti alinta papilele gustative. Cand ne indragostim, se elibereaza dopamina (hormonul fericirii). De aceea ne bate inima mai tare cand vedem persoana iubita. In definitiv, dorim sa traim acest sentiment de placere si fericire cat mai mult.
* Atasamentul care apare poate sa persiste chiar si dupa ce nu il / o mai iubesti.
* Cand te indragostesti, nivelul de serotonina scade (este o amina ce intervine in procesele afective). De aceea apar scenele de gelozie sau panica, mai ales cand omul iubit nu-ti raspunde la telefon.
*Romantismul este mereu prezent in mintea noastra. Varsta nu are nimic de-a face cu capacitatea omului de a se indragosti chiar si la 80 de ani.
Adauga comentariu