Moda Tendinte

Ziua nuntii cu fotograful ideal

Ziua nuntii cu fotograful idealZiua nuntii este ziua care ramane in memoria noastra toata viata, si este cea de care ne amintim chiar daca anii sunt neiertatori. Conteaza meniul, muzica, decorul, rochia, insa cele mai pretioase sunt amintirile, si cum putem sa le facem perfecte decat cu ajutorul unui fotograf profesionist?
Sorin Stuparu, vine in ajutorul tuturor cuplurilor care vor fotografii originale, unice si de care sa se bucure ani de zile, chiar si cu nepotii in brate. L-am intervievat in randurile de mai jos, viitoare miresici fiti atente!
 
Sorin, multumesc pentru timpul tau. Cum te-ai decis sa te axezi pe fotografia de nunta?
Cu multa placere, Cati. Fotografia de nunta este o ramura din marele arbore al fotografiei. Pot spune ca intr-o oarecare masura fotografia de nunta m-a ales pe mine. Sunt un fost corporatist (mi-am dat demisia dupa 8 ani din IT), care a decis sa hraneasca mai mult partea artistica si astfel am inceput sa fac publicitate si fotografie. M-am apucat sa fac mai multe scoli de fotografie, m-am inscris la cursuri si workshop-uri. La un momentdat mi s-a propus sa fotografiez o nunta a unui prieten. Rezultatul a fost foarte bun si atunci am vazut de fapt ce inseamna fotografia de nunta, dificultatea si cat de creativ poti si trebuie sa fii, si ca nu e chiar o treba facuta "dupa ureche", asa cum se crede. Avantajul fotografiei de nunta este ca aici poti si trebuie sa abordezi toate categoriile foto: jurnalism, de produs, advertising, portert, fotografie alb-negru. Cu cat le stii mai bine pe toate cu atat esti mai bun, iar rezultatul este mai spectaculos.
 
Consideri fotografia in acest domeniu mai dificila comparativ cu alte arii?

Nivelul de dificultate variaza in functie de gradul de calitate la care vrei sa te situezi. Fara a-mi dori sa jignesc pe nimeni, poate ati vazut cameramanul-fotograf, un NINJA al domeniului, cu o camera in mana stanga si un aparat foto in mana dreapta. Aceluia i se pare simplu sa le faca pe amandoua, si in acelasi timp rezultatul este pe masura. Cam pe aici stau lucrurile. Eu ma gandesc ca trebuie sa fiu cu multe clase peste invitatul fotograf amator care face si el poze la eveniment, ca sa se justifice prezenta mea acolo. In general lucrez cu Adrian Chitu pe video, si facem echipa de patru ani de zile, deja. Avantajul este ca stim foarte bine cum sa ne pozitionam si sa lucram unul fata de celalt, intr-un cuvant, nu ne incurcam. Comparativ cu celelalte arii, avantajul este ca aici poti si trebuie sa abordezi toate categoriile foto: jurnalism, de produs, advertising, portert, fotogafie alb-negru. Cu cat studiezi si te autoperfectionezi dorind sa le stii mai bine, cu atat devii mai bun.

Care sunt partile cele mai “grele”, din punct de vedere fotografic,  la o nunta?
Fiind un domeniu in care lucrezi cu oamenii, iar acestia nu sunt modele foto/video este foarte importnt sa ai aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste comunicarea cu ei. Sa iti impartaseasca asteptarile de la fotograf/fotografii inainte de nunta. Sa imi cunoasca portofoliu foto sa vada cam in ce zona se vor situa fotografiile lor. Si cele mai grele sunt momentele de inceput pana se relaxeaza in fata obiectivului. Fotografia simte cand zambetul este fortat sau postura robotica. Ar trebui mentionataq si aparatura, aparate DSLR obiective, lumini, blitzuri care trebuie sa fie profesionale, pentru ca rezultatul sa fie extraordinar.
 

Ce recomanzi unei mirese stresate in ziua nuntii?
Sa ia o dushca. Am glumit …ar trebui sa se gandeasca la acea zi ca la cea mai importanta zi din viata ei si ar trebui sa se distreze, sa se simta bine la nunta ei. Sa il lase pe vitorul sot cu stresul organizatoric si sa zambeasca tot timpul. Daca accepta indicatii noi o sa o indrumam cum sa ia postura cea mai buna pentru fotografii.
 
Dar unui mire?
Sa fie si el relaxat si sa zambeasca. Sa isi faca nunta asa cum isi doreste, sa nu se lase prea mult influentat de cei mai in varsta cand nu sunt deacord cu el. Sa ii spuna miresei cat de mult o iubeste si cat de bine arata, si sa o indemne sa zambeasca to timpul, asa ma va ajuta sa le fac fotografii perfecte 🙂
 
Unui invitat ce pont ii poti oferi? Pentru a arata bine in pozele de la nunta unei persoane dragi?

Aici e mai dificil de povestit intr-o fraza, pentru ca sunt foarte multi si pentru fiecare in parte apar situatii in care ma ofer sa le dau sfaturi/indicatii sau sa le arat posturi care ii avantajeaza. Aici putem improviza daca sunt open minded, fel de fel de jocuri, roluri, de momente funny, romantice, etc. Intr-un cuvant incerc sa ii spun fiecaruia de la mire, mireasa pana la invitat cum vad eu ca ar iesi bine, daca e cazul.

Cam cu cat timp inainte ar trebui sa isi faca “programare” mirii pentru a se bucura de serviciile tale?
Cu cat se programaeaza mai repede cu atat se rezerva si data lor. In acest moment am situatii cand si-au rezervat data cu un an jumate inainte si altele cand m-au apelat cu 2-3 luni inainte.

Unde te pot gasi viitorii tineri casatoriti?
In primul rand pe retelele de socializare unde pot viziona si portofoliul meu la adresa http://stuparus.ro sau la telefon 0749.080.494

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu