Moda Tendinte

Viitorul si trecutul se impletesc armonios in tendintele pentru moda anilor urmatori

Viitorul si trecutul se impletesc armonios in tendintele pentru moda anilor urmatoriConform estimarilor specialistilor, anii care vin vor exploata la maximum toate aspectele care tin de trendurile retro si vintage, aici regasindu-se foarte multe motive, de la cele traditionale, marcate prin geometrie si multa culoare, si pana la moda indrazneata si provocatoare a anilor '70 sau accentele futuristice din moda anilor '80.

Tendintele pentru moda anilor urmatori se vor baza de aceea foarte mult pe romantism, feminitate, armonie si culoare, incercand sa se indeparteze cat mai repede de cosmarul numit "unisex" si separand mai convingator moda feminina de cea masculina, dar fara a renunta deloc la valorile culturale si sociale promovate in ultimele decade de feminism si de miscarea de emancipare a femeilor.

Pentru noile generatii, anii '70 si '80 vor constitui nu doar o placuta revelatie, dar si o cale de a isi afirma ceva mai estetic si organizat personalitatea lor rebela, parintii lor in contrapartida putand sa se "consoleze" cu moda prezentului care promoveaza destul de convingator frumusetea de tip natural, originalitatea, dar si senzualitatea discreta.

In ce ii priveste pe barbati, tendintele pentru moda anilor urmatori nu vor inregistra schimbari majore deoarece foarte putine se mai pot spune deocamdata in moda masculina, dar femeile se vor bucura de tot rasfatul cuvenit, marile case de moda urmand sa le propuna pe viitor foarte multa varietate si culoare.

Voluptatea, romantismul, senzualitatea si originalitatea sunt definitorii din acest punct de vedere, iar surprizele placute se vor perinda de la un la altul, intr-un carusel al elegantei si frumusetii. Asta nu inseamna insa ca se va renunta la confort si functionalitate, foarte multi designeri dorindu-si dimpotriva sa iasa pe piata cu niste colectii mult mai populare decat cele din anii trecuti.

Machiajul, coafura si accesoriile vor avea cel mai mult de castigat in tendintele pentru moda anilor urmatori, femeile trebuind sa faca economii importante pentru a isi putea permite tot ceea ce va fi la moda, oferta continuand sa fie cu siguranta deosebit de atragatoare si, bineinteles, adresandu-se tuturor categoriilor sociale si de varsta.

Toate tipurile de par se vor bucura de atentia maestrilor zilei, existand deja o preocupare accentuata pentru asortarea ideala a culorilor vestimentare cu cele ale parului si ale machiajului si in prezent, cand se resimte inca mult lipsa unei bune comunicari dintre designeri, stilisti si artistii de make-up.

Frumusetea de tip natural va deveni preocuparea numarul unu pentru toata lumea, iar femeile ar trebui sa tina seama de acest trend adoptand si o dieta mai sanatoasa si de asemenea masuri mai stricte pentru ingrijirea corporala si afisarea unui stil de viata echilibrat si responsabil. Inclusiv produsele cosmetice folosite ar fi bine sa includa multe ingrediente organice si naturale si mai putin ingrediente de laborator, deosebit de periculoase pentru sanatate.

Oarecum neglijate de o bucata de vreme, vestimentia si accesoriile inspirate de curentul ecologic vor reveni in forta in tendintele pentru moda anilor urmatori, iar cosmeticele asa-numite "eco" de asemenea vor putea sa castige un segment foarte important de pe piata.

Astfel se va si putea castiga pariul cu natura, pe viitor cu totii fiind practic obligati sa devenim ceva mai sensibili la problemele mediului inconjurator, alternativa fiind inspaimantatoare daca te gandesti la dezastrele din anii recenti cand atat sanatatea planetei cat si a oamenilor si a animalelor a fost serios afectata de negljenta si exploatarea fara de mila a resurselor puse la dispozitia noastra.

Tendintele pentru moda anilor urmatori vor tinti in buna masura nu doar frumusetea, dar si educarea noastra pentru un stil de viata mai placut si mai sanatos, iar daca aceste obiective laudabile isi vor gasi si un raspuns pe masura in randul unor categorii cat mai largi ale populatiei atunci cu adevarat moda va castiga un plus de prestanta de care are mare nevoie intrucat lumea s-a cam plictisit de "experimente" si isi doreste ceva mai multa functionalitate, dar si un plus de eleganta si romantism de care a fost vaduvita pentru prea multa vreme in trecut.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu