Fashion moments Moda

Vacanta in Parisul modei

Vacanta in Parisul modeiPentru fiecare dintre noi vara e sezonul vacantei. Si daca cei mai multi prefera racoarea marilor si oceanelor sau aventura muntilor, nu sunt putini nici aceia care aleg sa-si petreaca vacanta in locuri pline de cultura si, de ce nu, de romantism. De departe considerat cel mai romantic oras al Europei, Parisul te indeamna mereu la visare. Visezi ca plutesti pe nori privindu-i din turn, te imaginezi zambindu-i lui da Vinci sau retraiesi aventuri din carti prafuite ce le cumperi pe malul Senei… Si totusi, Parisul vara inseamna si altceva. Inseamna inainte de toate un amalgam de fete necunoscute, venite din toate colturle lumii pentru ca aici respira moda. Si cum altfel ai putea visa sa cuceresi capitala franceza decat stiind ce anume trebuie sa porti. Dupa zile fierbinti si nopti cu acordeoane, e imposibil sa nu te pierzi, macar pentru cateva ore, in magazinele marilor case de moda..
Si ca sa-ti facem alegerea mai usoara, iata doar cateva din ideile pe care poti sa le ai in minte

Anul acesta se poarta culorile neutre. Petele de culoare vin de la un siclam adaugat cu istetime sau de la portocaliu. De departe insa, vara in Paris va fi lejera, deci orice nu spune prea mult pentru tine acum, s-ar putea sa ti se para mult mai interesant odata ajunsa acolo.

Si cum romantismul merge de minune cu rochiile vaporoase, nu se putea nimeri mai bine anul acestaMarile case de moda au manifestat o adevarata preferinta pentru rochiile astfel croite, tot in culori neutre.

Si daca tot esi acolo, poti incerca la fel de bine si o tinuta usor retro, in stilul consacrat de Audrey Hepburn, cu rochiile de dimensiune medie, stranse in talie. De fapt, moda anului 2011 la Paris variaza in inspiratie pe o perioada cel putin surprinzator de mare. De la anii ’50 ai rochiilor anterior mentionate, putem merge spre cele mai lungi si largi ale anilor ’70-’80. In aceeasi nota putem incadra si preferinta pentru pantalonii scurti, cu dunga.
Nelipsite sunt palariile de soare, care pe langa functionalitatea lor practica au si meritul de a completa alura parisiana.
 
Una peste alta, o vacanta in Paris poate fi orice pe langa un bun prilej de relaxare. Shoppingul e la el acasa, splendoarea la fel…si daca purtandu-ti pasii pe stradute intortochiate simti cum orasul intreg iti respira in parfumuri, atunci cu siguranta te afli in cel mai fericit loc de pe pamant

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu