Moda Tendinte

Trend Alert:Albul e noul negru


Moda - Haine - Negru Alb

Pentru cei mai multi dintre noi, culorile sunt foarte importante atunci cand alegem o tinuta. Dincolo de latura practica a hainelor pe care alegem sa le purtam zi de zi, cel mai adesea alegem culorile in functie de cateva clisee in care am ajuns sa credem fara a le verifica. Inca din vremea adolescentei, credeam, de pilda, ca albul accentueaza formele si in consecinta trebuie evitat a fi purtat fara accesorii de alte culori. Tot astfel credeam despre culoarea alb ca se potriveste doar acelor fiinte ingenue care n-ar fi putut niciodata sa se arunce in iuresul orasului, de frica de a nu se murdari.

Rand pe rand insa, aceste mituri au fost daramate si am ajuns astazi sa credem ca albul e cat se poate de prutabil, chic, si mai ales practic.

E adevarat ca o tinuta in alb ne va duce mereu cu gandul la puritate, dar oare chiar atat de intereseaza asta atata vreme cat suntem satisfacute cand privim in oglinda?

Cum tendinta de a purta haine in non-culori este in acest sezon in mare voga, iata ca albul si-a ocupat binemeritatul loc in colectiile mai tuturor designerilor, ceea ce ne convinge, daca mai era nevoie, ca trebuie sa il incercam in aceasta vara.

Astfel, daca rochita neagra era intr-o vreme idealul de eleganta, acum putem vorbi la fel de bine si de rochita alba, ca de un model pentru o tinuta eleganta de primavara-vara, ce poate fi insotita de o jacheta din denim sau de una de piele, de dresuri si pantofi cu toc.

Rochia alba eleganta trebuie sa fie simpla, eventual vaporoasa.
O alta varianta in care putem purta albul este aceea a jachetei. In serile de vara, pe plaja sau la o terasa, un trenci alb va fi foarte potrivit. In concordanta cu linile generale ale modei de anul acesta, el va avea cu certitudine o centura, de dimensiuni medii, pentru a pune in valoare linia bustului. Daca vrem sa fim si mai cochete, in stilul anilor ’50- 60, desginerii au creat haine cu maneci scurte sau medii, cu o lungime mai mare decat a jachetelor. Purtate peste o tinuta lejera, acestea vor adauga o nota de proseptime.

Pentru zilele toride de data aceasta, designerii recomanda rochiile sau bluzele din broderie alba. Imaginea va fi cu siguranta un angelica, mai ales daca pe langa broderie purtam sandale cu talpa joasa, ce ne vor ajuta sa plutim.
In fine, albul imaculat apare si categoria dresurilor, purtate mai ales atunci cand vrem sa ne amintim de vremea copilariei.

Iata cum, prin doar cateva sugestii, putem purta albul fara vreo urma de constrangere. Eleganta se masoara in pas cu moda, si daca ea spune ca albul e noul negru, atunci trebuie sa o crede pe cuvant.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu