Moda Tendinte

Trend alert: Tinutele sport


Moda - Imbracaminte sport

Ne-am obişnuit să invidiem majoretele pentru naturaleţea cu care poartă fuste extrem de scurte şi bustiere pe măsură, precum şi pentru felul unic în care îşi manifestă entuziasmul de a purta o astfel de ţinută. Chiar dacă, sub o formă sau alta, ţinutele sport sunt mereu în vogă, căci avem nevoie de ele cel puţin o dată pe săptămână când mergem la sală, iată că primăvara aceasta ce purtam la sală se poate muta pe stradă.

Oricât de paradoxal ar putea părea, se pare ca anul 2010 va fi foarte “lejer” din punctul de vedere al acestui trend. Totuşi, nu toate ţinutele sport vor fi potrivite cu moda, ci, aşa cum ne recomandă designerii, doar câteva elemente preluate din ţinuta unor sporturi ca fotbalul, tenisul sau scufundările.

În primul rând, regăsim în colecţiile lui Alexander Wang un stil băieţos, potrivit pentru orice plimbare în oraş, tineresc, colorat dar şi sexi în acelaşi timp. Bluzelor cu umeri proeminenţi, asemănători celor din ţinuta jucătorilor de hockey, li se asociază pantaloni scurţi cu talia destul de joasă, exact atât cât să dezvăluie abdomenul, probabil plat după atâta sport. Nu lipsesc jambierele şi nici pantofii, care însă nu vor fi tipici pentru terenul de sport, ci mai degrabă casual, cu toc. Şi pentru a ne pierde feminitatea printre atâtea influenţe sport, designerul a apelat la materiale cu o textură deosebit de prietenoasă şi fină, de tipul bumbacului sau pieii.

La categoria tricotaje, regăsim colecţia Hermes, care pare să se fi inspirat din lumea sportului alb, adăugându-i, dacă mai era nevoie, o doză de eleganţă. Astfel, avem de a face cu ţinute sport compuse din pulovere lungi, cu decolteu generos, însă neapărat în culori vii şi asociate cu fustiţe sau pantaloni scurţi. Designerul a propus de asemenea o revenire a stilului clasicizat al puloverelor cu contur, care aduc a adevărate uniforme de antrenament. Ce nu lipseşte însă dintr-o asemenea combinaţie sunt accesoriile mari, la fel de viu colorate care dau ţinutei aspectul de …„easy to wear”.

Deşi mai greu de adaptat pentru stradă, o ultimă tendinţă a ţinutelor sport în primăvara aceasta este aceea inspirată din sporturile acvatice. În mai toate colecţiile s-au regăsit elemente de nataţie, de la formele costumelor de baie, până la jachetele din material impermeabil, strânse pe corp.

Una peste alta însă, e important să ştim cum se asociază aceste tendinţe cu întregul outfit. Nu e suficient să purtăm o ţinută sport, dacă nu avem părul rebel, jambiere colorate, pantofi cu toc al căror model este inspirat din sport, însă nu îl respectă întocmai şi accesorii specifice, de tipul genţii sau al ochelarilor de soare. Elementul cel mai important însă e de departe atitudinea, care trebuie să fie ea însăşi cool. Orice plimbare la supermarket sau în parc va astfel nu numai un prilej de relaxare, ci şi o nouă modalitate de a ne pune în valoare calităţile …sportive.

foto © Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu