Moda Tendinte

Trend alert: Sosetele inalte


Moda - Trend Alert - Sosetele inalte

Cu totii am vazut sportivii, mai ales fotbalistii sau handbalistele purtand jambiere. Am foi crezut oare vreodata ca ele vor deveni accesorii foarte la moda, si asta chiar in zilele noastre? Ei bine, cum 2010 e anul cupei mondiale, de ce sa nu dam o si mai mare importanta momentului, purtand sosete similare?

Dincolo de orice gluma insa, trendul sosetelor inalte este foarte prezent de ceva vreme incoace in mai toate colectiile marilor case de moda. Considerat ca fiind revolutionar, trendul a aparut odata cu nevoia de a aduce prospetime hainlor pe care le purtam, nu neaparat cele sport. Astfel, departe de a fi purtate la intamplare, doar in drum spre stadion, sosetele inalte au devenit un accesoriu must have pentru aceasta vara.

Avem desigur si cateva restrictii in ceea ce priveste purtarea lor, si iata ce trebuie sa stiti in caz ca vreti sa experimentati:
Este extrem de importanta lungimea sosetelor si alegerea potrivita. Chiar daca tendinta e aceeaa de a purta sosete pana la genunchi, e bine sa verificati daca nu cumva aceasta lungime va dezavantajeaza in raport cu inaltimea. In principiu, sosetele ar trebui sa acopere cam un sfert din intreaga lungime a corpului. Daca apar probleme si lungimea e prea mare, puteti opta pentru sosetele care ajung pana sub genunchi, nu deasupra. Aceasta pare a fi alternativa ideala daca totusi vrem sa adoptam trendul. Mai mult, aceasta alegerea va avea si un efect asupra modului an care este accenutata linia corpului, evidentiind partea de jos a picioarelor.

E de asemenea foarte importananta alegerea hainelor care vor fi accesorizate cu sosete inalte. Nu orice tinuta poate fi purtata astfel si designeri precum Alexandre Wang, Albino sau Antonio Marras au demonstrat asta in colectiile lor. Astfel, ei recomanda folosirea lor direct pe piele sau deasupra dresurilor, aceasta din urma idee mergand mai degraba spre stilul punk. Tot in aceeasi linie, ei recomanda culorile contrastante, pentru stilul mai rebel, dar si cele complementare pentru cel mai conservator.

In ceea ce priveste coloritul, spre surprinderea tuturor, nu e obligatoriu ca sosetele inalte sa fie uni. Ele se pot incadra trendului floral sau al celui ce are la baza figurile geometrice. Culorile preferate sunt negru, indigo sau maro pentru sosetele din materiale subtiri, sau culori naturale de beige si gri, precum si cele combinate, in general deschise.

De pe stadion sau de la sala de gimnastica, sosetele lungi au iesit se pare pe strada si se pregatesc a fi purtate de toata lumea in acest sezon. Pantofii pot fi dintre cei mai diversi, de la cei de sport pana la tocurile inalte, cu singura conditie ca intreaga tinuta sa se incadreze cel putin unuia dintre stilurile amintite.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu