Moda Tendinte

Trend alert: Jachete de iarna

Trend alert: Jachete de iarnaIn fiecare an cea mai mare problema a iernii pare a fi cea a jachetelor. Daca sunt prea subtiri, ne este frig, daca sunt prea groase, nu ne avantajeaza din punct de vedere estetic. Singura solutie intre aceste extreme pare a fi cea de a incerca sa fim cat mai in tendinte, astfel incat sa putem raspunde oricarei interogatii in aceasta privinta prin “asa se poarta”.
 
Iarna aceasta moda jachetelor de iarna e destul de uniforma, din toate punctele de vedere, mai ales ca pastreaza ceva din trend-ul militaresc al verii. Mai precis, pentru a fi chic in acesta iarna haina va trebui sa fie neaparat scurta, pana undeva la linia soldurilor, cu o croiala dreapta si eventual cu insertii metalice pe umeri sau in fata.
 
Elementul care va da alura de eleganta, atunci cand e cazul, unei astfel de jachete este dat de gulerul care este foarte mare. Asadar, nu prea vom avea nevoie de esarfe in aceasta iarna, cu atat mai putin de fularele cu care ne-am obisnuit pentru sezonul rece pentru ca vom avea gulerele, cel mai adesea din blana, care sa ne protejeze de temperaturile scazute.
 
In ceea ce priveste materialele din care sunt confectionate jachetele acestei ierni, se remarca in colectiile designerilor o preferinta pentru piele (artificiala, desigur) si blana. Materialele textile apar si ele, insa prea sporadic pentru a constitui un trend. In schimb, putem vorbi de o preferinta pentru cobinatii de piele si blana, mai ales atunci cand avem de a face cu colectii precum cele de la Phillip Lim sau Mulberry.
 
Nu lipsesc nici accesoriile unor astfel de jachete, curelele fiind in mod evident cele mai prezente. Daca in sezoanele anterioare ele erau folosite insa mai mult pentru a accentua linia taliei, anul acesta ele sunt mai degraba accesorii estetice, contribuind la aceeasi tendinta a stilului militar in vestimentatie. De asemenea, o nota caracteristica a modei acestei toamne in materie de jachete este aceea a curelelor pe maneci, la incheietura mainii, de obicei duble, asortate foarte bine cu liniile croielii, astfel de modele putand fi vazute in colectiile Burberry sau Cavalli.
 
Una peste alta, chiar daca frigul nu ne creeaza buna dispozitie, asta nu ne impiedica sa aratam bine. Jachetele de iarna sunt un must have pentru a ne feri de frig, dar si pentru a avea o aparitie cuceritoare chiar si la 0 grade.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu