Fashion moments Moda

Travel with kids: Vizitind 2 cetati dobrogene, Histria si Enisala

Travel with kids: Vizitind 2 cetati dobrogene, Histria si EnisalaEnisala este pe lista noastra de must visit de ceva vreme, si a trecut in cand, cu ocazia unui safari neobisnuit prin Austria, ghida noastra austriaca ne-a povestit entuziasmata ce mult I-a placut la Enisala. Iar noi am plecat ochii usor rusinati, pentru ca desi nu e foarte departe de Bucuresti, nu ajunsesem inca. Problema a fost remediata weekendul acesta, cand fiind cazati la mare intre Mamaia si Navodari am vizitat in doua zile doua cetati dobrogene.

In prima zi, pe cat copiii isi dormeau in masina somnul de pranz, dupa plaja, am purces la drum inspre , cea mai veche asezare urbana din Romania. Cetatea Histria a fost descoperita in anul 1914, iar sapaturile realizate apoi au dat la iveala numeroase ruine din diferite perioade de dezvoltare a asezarii, cele mai vechi datind de la mijlocul secolului al VII-lea î.e.n.

Daca de la Enisala am admirat lacul Razim de sus din varful dealului, la Histria am ajuns chiar pe malul lui. Ne-a placut si plimbarea printre zidurile antice, pe sub arcade de caramida si pe langa vechi coloane ramase doar pe jumatate. Ne-a placut si muzeul organizat la intrarea in cetate, unde poti admira diferite obiecte descoperite printre ruine.

Bonus la…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu