Fashion moments Moda

Travel with kids: In plimbare de weekend prin Tinutul conacelor, Covasna

Travel with kids: In plimbare de weekend prin Tinutul conacelor, CovasnaUnde sa mergi la maxim 3h jumatate – 4 de Bucuresti? La bulgari fusesem 2 weekenduri trecute, si nu mai vroiam si weekendul acesta, desi vecinii nostri sunt foarte ofertanti in destinatii interesante, si usor de ajuns. La mare ploua si nu avea niciun haz. Valea Prahovei nu ma atragea in mod deosebit, iar la Brasov/Bran/Rasnov am tot fost si nu mai vroiam sa repetam si acum. Vroiam ceva nou, interesant, cu cazare draguta, dar in acelasi timp nu foarte departe de capitala… Cand mi-am adus aminte ca citisem despre Covasna, supranumita si Tinutul conacelor din cauza numarului mare de conace construite de nobilimea secuiasca aici, din care peste 100 au supravietuit pana in prezent.

Decizia fiind luata, am cautat cazare, si am identificat 3 posibile locuri interesante, toate 3 conace bineinteles. Dintre ele 2 aveau disponibilitate de camere, si doar unul insa piscina, asa ca decizia a fost usoara, avind in vedere partenerii mici de calatorie, ca e inca iarna si ziua scurta, si Lucas are nevoie de distractie si dupa lasarea intunericului, cand nu mai putem sa ne plimbam hai hui. Celelalte doua locatii, domeniul Zabala si Castelul Daniel sunt in continuare pe lista noastra restransa de locuri musai de vizitat, iar despre Conacul Benke, cel ales pentru a ne petrece weekendul detaliez mai jos.

Am facut o scurta documentare, si am pornit la drum. Covasna este insa un judet care se lasa cu greu descoperit, cu o infrastructura de turism daca nu moarta, macar in coma, in ciuda celor cateva initiative frumoase…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu