Accesorii Moda

Tocuri sau catalige?


Tocurile fac piciorul mai frumos si mai elegant. Este un truism si un cliseu în acelasi timp. Toate stim ca daca alegem o fusta scurta sau daca mergem la o petrecere eleganta este neaparat sa completam tinuta cu un pantof cu toc. Dimensiunile tocului depindeau pâna nu demult de capacitatea de echilibru a fiecareia astazi lucrurile s-au schimbat.

Mersul pe tocuri este o arta. Nu oricine poate executa asa ceva, e nevoie de talent, îndemânare si mult exercitiu. Ei bine, se pare ca ar trebui sa se deschida o scoala de mers pe tocuri foarte înalte, pentru ca toate trebuie sa învatam aceasta îndeletnicire având în vedere ca moda a impus de ceva vreme pantofii cu tocuri supradimensionate (cel putin 12cm).

Nu am nimic împotriva lor, am doar ceva cu cele care îi poarta inadecvat, numai sa prezinte un element la moda. Vad zilnic pe strada fete si femei care se chinuiesc vizibil sa-si mentina tinuta si echilibrul pe acele obiecte de tortura si ma întreb de ce. Pâna unde poate merge sacrificiul de dragul modei? Plus ca, de multe ori, încaltarile mentionate nu au nici o legatura logica sau de ordin estetic cu hainele purtate.

Ok, încalti astfel de pantofi la o ocazie speciala, sau daca planul tau pentru o anumita zi este sa epatezi cu orice pret, dar sa te duci pâna la piata în pantaloni de trening si cu sacosa biodegradabila pe umar, chinuindu-te sa-ti faci loc prin multimea agitata tu si tocurile tale…. mi se pare cam mult.

Ca sa nu mai mentionez ca unele femei nu au capacitatea de a se deplasa eficient pe astfel de tocuri si ca arata ridicol cu mersul maruntel, nesigur, cu picioarele dizgratios departate numai din dorinta de a arata lumii ca au si ele în garderoba produse de ultim trend. Probabil ca eu înteleg gresit lucrurile. Astept comentariile voastre sa ma lamuresc. Multumesc.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu