Moda Tendinte

Tendinte in moda: Toamna Iarna 2011

Tendinte in moda: Toamna Iarna 2011Colectiile prezentate de designerii internationali pentru sezonul toamna/iarna 2011 pot fi descrise prin continuitate, reinterpretare, culoare si grafica, feminitate si libertate. Daca moda anilor '50 si '60 a fost o sursa de inspiratie pentru anul acesta, in toamna 2011 li se adauga si elemente ale modei anilor '70, in mod special stilul boem si stralucirea sofisticata a decadei respective. Se regasesc pe podiumuri rochiile vaporoase si stralucitoare de seara si pantalonii cu talie inalta si cracul larg combinati cu bluze elegante readuse din acea epoca.

Din sezoanele precedente s-au pastrat cateva elemente precum: imprimeurile florale si bulinele raspandite atat pe haine cat si pe accesorii, dantela care a evoluat spre combinatii noi surprinzatoare de modele, texturi, culori si combinatii, blocurile de culoare, printurile si elementele grafice preluate in acest sezon in mixaje inedite, gulerul Peter Pan, straturile suprapuse din diverse materiale, culorile puternice si materialele vaporoase "inchise" pentru a se incadra in noua tema.

Printre noutatile de pe catwalk pentru toamna/iarna 2011 se numara rochiile si fustele lungi, plisate sau cu volane marunte, cu trene sau slituri adanci, foarte feminine si pantalonii evazati, clopot si foarte lungi, pardesiele si trenciurile in culori electrice si firele cu straluciri metalizate combinate si integrate in diverse materiale. O mare sursa de inspiratie pentru ceatorii de moda a fost se pare cultura "handmade" , iar in numeroase colectii se remarca elemente traditionale si orientale reinterpretate.

Culorile vedeta ale noului sezon sunt rosul intens si albul in tonuri "de iarna", folosite intens de designeri atat in combinatii cromatice atragatoare cat si in tinute uni. Pe langa acestea, sunt prezente texturile lucioase, curgatoare, metalice si nuante tomnatice de verde, maron si galben.

Colectiile pentru noul sezon par "purtabile": comode, din materiale fine si feminine dar si din unele consistente si calduroase, functionale si elegante, nostalgice si moderne. Pentru exemplificare, in galeria foto am inclus o selectie a creatiilor designerilor celebri pentru toamna/iarna 2011.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu