Accesorii Moda

Stralucire de diamant


Moda - Inel cu diamant

Pentru fiecare dintre noi există momente pe care ni le dorim unice, ca prima întâlnire, primul sărut, şi, de ce nu, prima cerere în căsătorie. Dintre acestea, cel din urma pare a fi interesant din punctul de vedere al modei, căci implică, pe lângă emoţia de a spune “da”, şi pe aceea de a vedea ce fel de inel vom arăta prietenelor.

Pentru Marylin Monroe, diamantele erau cele mai bune prietene ale unei femei, şi dacă e să ne gândim la cât de mult preţuim un inel de logodnă, mai ales dacă el are şi un diamant, tindem să-i dăm dreptate regretatei artiste.

Pe a ne bucura pe deplin de un diamant însă, există câteva criterii pe care trebuie să le avem în vedere. In primul rând, forma, apoi culoarea, claritatea şi desigur caratele. Forma unui diamant e cea dată de o privire de ansamblu, de sus, a respectivei bijuterii, fie ea inel, cercel sau pendant. În ceea ce priveşte culoarea, ne putem confrunta cu un adevărat paradox: cu cât are mai puţine nuanţe, cu atât este mai valoros, cu alte cuvinte, un diamant cu adevărat preţios va fi cel care va străluci pur şi simplu. În aceeaşi ordine de idei, claritatea unui diamant este dată de felul în care el a fost prelucrat şi mai ales tăiat pentru a fi aşezat în bijuterie. Cu cât tăietura este mai fină aşadar şi mai atent realizată, cu atât strălucirea creşte, şi deci şi imaginea diamantului în ochii noştri. Desigur, vor exista şi diamante cu mici imperfecţiuni, şi tocmai de aceea e important de reţinut faptul că există întotdeauna un indicator al acestei clarităţi, pe care îl putem cere comerciantului. In fine, caratele echivalează în cazul diamantelor cu greutatea acestora. Oricât ar părea de ciudat, nu putem vorbi de o diferenţă între diverse tipuri de diamante în ceea ce priveşte strălucirea naturală, ca în cazul altor elemente pentru care se foloseşte această unitate de măsură, aşadar folosirea caratelor ca unitate a greutăţii se justifică.

Am putea presupune că partenerii noştri, cei de la care aşteptăm asemenea cadouri, ar şti aceste mici amănunte, de undeva din cultura generală proprie şi cu siguranţă îl vor alege pe cel perfect. Ei bine, presupunerea noastră s-ar putea sa fie departe de adevăr, şi având în vedere faptul că piaţa diamantelor este destul de exclusivistă, se poate ca ei să cadă pradă unor afaceri cel puţin ciudate.

Ce trebuie să le sugerăm aşadar iubiţilor noştri despre diamante? În primul rând, să îşi facă temele, să ştie ce anume trebuie să urmărească atunci când cumpără un diamant. Apoi, şi poate la fel de important de ştiut, ce se poartă anul acesta în materie de bijuterii cu diamante. Pentru romanticii incurabili, stilul vintage poate fi chiar foarte potrivit. Astfel, inelele decorate cu modele diverse, deasupra căruia tronează un diamant de dimensiuni medii, e ceea ce ne recomanda designerii şi comercianţii deopotrivă.

Un al doilea trend este acela din stilul rock’n’roll. Asta înseamnă că pentru îndrăgostiţii mai îndrăzneţi, un diamant poate apărea şi în dimensiuni mai mari, pe inele pe măsură.

În fine, stilul clasic e întotdeauna la modă, aşa că un diamant simplu, asezonat cu multă dragoste, poate fi cadoul perfect pentru logodna visată.

foto © Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu