Fashion moments Moda

Redescopera Romania: Craiova, orasul parcurilor frumoase

Redescopera Romania: Craiova, orasul parcurilor frumoaseDe multa vreme vroiam sa poposim in Craiova, capitala Baniei, pentru a ne plimba prin celebrul parc Nicolae Romanescu, din care vazusem atatea poze superbe, si de care auzisem atatea cuvinte de lauda. Dar pana in aceasta toamna, desi tranzitazem Craiova de cateva ori, in drum de la sau spre alte obiective, planurile nu se legasera si nu reusisem sa o vizitam mai in amanunt.

Insa in aceasta toamna, astrele au tinut cu noi, si intr-un weekend initial prevazut ploios, care insa s-a dovedit insorit, am ajuns in Craiova. Pentru ca sambata a inceput insa cu ceata, primul obiectiv vizitat nu a fost faimosul parc, ci un muzeu, Muzeul de istorie al Olteniei, care i-a tinut ocupati pe copii cateva ore, si care s-a dovedit foarte bine organizat si extrem de interesant.

De abia a doua zi, pe un soare tomnatic, am ajuns in faimosul parc. Parcul Nicolae Romanescu (purtind numele primarului Craiovei din acea perioada) a fost planuit in 1900 (si medaliat in acelasi an pentru proiectul sau la Expozitia Internationala de la Paris) de arhitectul francez Édouard Redont, si construit in 1901 pe o suprafata imensa, de 96 de hectare. Am admirat Podul suspendat (inchis insa in acest moment), raul care curge agale printre copaci, cu insulite si poduri decorative, Castelul Fermecat, un castel (fost restaurant) aflat pe unul dintre dealuri, în apropierea podului, acum fiind obiectiv turistic,…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu