Fashion Quizz Moda

Printre cercelusi si accesorii

Printre cercelusi si accesoriiPiaţa  produselor handmade este din ce în mai mare, şi din fericire aduce în vizorul consumatorilor astfel de produse, noi şi noi modele creative.
În interviul de astăzi, am vorbit cu Anca, ceea ce cu măiestrie reuşeşte să creeze modele originale. Cerceluşi.com  îi aparţine; să vedem ce înseamnă această industrie.
 
Cum ai descoperit această pasiune?
Totul a început în vara anului 2009, când, după un an în care am avut timp să iau contact cu lumea handmade din Bucureşti, am vrut să văd şi eu cât de complicat e să faci astfel de accesorii. M-au atras instantaneu figurinele din fimo şi am zis că neapărat trebuie să am şi eu cercei cu toate animalele posibile. Aşa că mi-am cumpărat câteva pacheţele de fimo şi m-am pus pe treabă. 🙂

Care a fost  prima ta bijuterie confecţionată?
Prima bijuterie confecţionată a fost de fapt o pereche de cercei în formă de inimă roşie cu contur negru. Erau făcuţi după un mulaj, nu ştiam atunci încă de faptul că poţi modela şi fără să foloseşti forme sau mulaje dar am învăţat în timp. A, şi trebuie să recunosc că la început produsele erau foarte urâte şi oarecum grosolane (cel puţin aşa mi se par mie acum). Absolut totul am învăţat în timp şi doar din experienţă proprie. Am stricat şi am ars mulţi cercei şi mi-a luat ceva să mă prind de multe tehnici şi oricum sunt unele pe care nu am să reuşesc să le stăpânesc niciodată ( millefiori, filigree etc).

Ce îţi place să confecţionezi cel mai mult?
Cercei, desigur! 🙂 Deşi în ultimul timp am o slăbiciune pentru coliere şi îmi vin tot felul de idei şi pentru astfel de accesorii.
 
 
Cine sunt cele mai fidele cumpărătoare ale tale?
În general femeile, cu vârsta cuprinsă între 14 – 40 ani dar am avut şi mulţi clienţi bărbaţi care căutau cadouri pentru femeile dragi din viaţa lor. Iar cea mai importantă calitate pe care o au toţi clienţii mei în comun este faptul că toţi caută ceva original şi îi admir pentru asta.
 
Crezi ca în România această artă se îndreaptă spre un drum bun? Sau  mulţi rămân tentaţi spre bijuteriile de la metrou?
E discutabil. Cei care ştiu să aprecieze şi au un anume gust spre frumos, spre original vor şti tot timpul să apeleze la astfel de creaţii, handmade şi am observat că în ultimul timp tendinţa oamenilor e de a se îndrepta spre ceva unicat.
 
Din pacate piata e asaltata de zorzoane si elemente kitchioase. Ai văzut ca o luptă cu această parte sau ştiai că produsele tale sunt diferite?
Deşi încerc să fac bijuterii pe placul oricui şi la preţuri accesibile, cei care cumpără zorzoane şi bijuterii kitchoase nu o să se uite niciodată la ceea ce fac eu. Şi îmi place ideea asta. Nu vreau să intru în aceeaşi categorie ca şi chinezismele de prin pieţe şi bazaruri. Şi, din păcate, cu acelea nu ai cum să te lupţi pentru că, din păcate la noi puţini sunt cei care apreciază frumosul.

Vezi această activitate ca una pe termen lung sau ca ceva temporar? Un hobby ce o să se finalizeze într-o zi?
Eu deja am transformat acest hobby într-o afacere, având toate formele legale de care este nevoie pentru a comercializa produsele. Însă acesta nu este jobul meu principal şi va rămâne pentru următorii ani pe locul doi, din păcate. Nu poţi să trăieşti doar din handmade. E foarte greu şi profitul depinde de prea mulţi factori pentru a fi o afacere de succes şi bănoasă. Tind să cred că cei care fac asta o fac în mare parte din pasiune şi dacă e pentru bani, atunci e pentru câţiva bani în plus, în niciun caz venituri mari şi stabile.
 
Ce mare dorinta ai pentru viitor?  Vrei sa confectionezi si haine? Sau ai un plan maret?
Am câteva planuri legate de handmade (şi poate mai mult) pentru viitor dar o să le păstrez secrete. Tot ce pot să zic e că au legătură tot cu bijuteriile. Oricât de mult mi-ar plăcea mie hainele şi moda în general mă rezum doar la studierea istoriei modei şi la punerea hainelor pe mine. 🙂
Îţi multumesc tare mult şi spor!      Printre cercelusi si accesorii

Mulţumesc şi eu şi success şi ţie!

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu