Moda Sugestii

Optiuni la indemana ta pentru indepartarea tatuajelor definitive

Optiuni la indemana ta pentru indepartarea tatuajelor definitiveDin punct de vedere estetic, tatuajele sunt o forma genuina de arta care trimite la inceputurile lumii omului cand tatuajele semnificau, alaturi de o protectie suplimentara contra spiritelor rele, si apartenenta unui individ la un trib si/sau statutul social al acelui individ in cadrul tribului. In prezent, dimensiunea artistica a tatuajelor este adeseori eludata, multe persoane alegand sa isi faca un tatuaj din pura curiozitate sau din spirit de imitatie si nicidecum pentru a exprima la nivel artistic un concept sau o atitudine oarecare.

Tatuajele raman totusi pentru cunoscatori o expresie artistica cu multiple semnificatii, initiatii acestei arte nesfatuind pe nimeni sa isi faca la mare graba un tatuaj, ei cunoscand faptul ca cei mai multi dintre "novici" vor dori ulterior sa indeparteze simbolurile grafice marcate adanc in pielea lor. Tatuajele nu sunt usor de indepartat daca sunt permanente, iar cei care isi doresc sa scape de un astfel de tatuaj vor intampina dificultati in gasirea unei metode eficiente si rapide care sa nu lase semne pe piele odata indepartat tatuajul cu pricina.

Mijloacele moderne puse la dispozitia persoanelor care doresc sa scape de un tatuaj permanent nu sunt nici lipsite de riscuri si nici foarte ieftine, in unele situatii fiind necesara chiar interventia chirurgicala pentru a se elimina un tatuaj mai "incapatanat" care ocupa o portiune mai mica sau mai intinsa de piele. Medicii dermatologi si clinicile de chirurgie estetica pot oferi astfel de servicii la cerere, metodele practicate acolo fiind uneori sigure si eficiente, iar alteori putand ramane cicatrice urate sau putand sa apara si unele infectii mai severe necesare a fi tratate si acestea cu maxima atentie.

1. Tehnologie laser pentru indepartarea tatuajelor

Tintind in mod special substanta (tusul) cu care s-au realizat tatuajele, aparatele laser pentru indepartarea tatuajelor pot "dizolva" complet desenul de pe piele, la final ramanand in sarcina organismului sa vindece tesuturile, reparand pielea asa cum se pricepe mai bine. Nu intotdeauna rezultatele vor fi dintre cele mai bune, uneori ramanand pete mai inchise la culoare pe piele, acolo unde a fost prezent tatuajul, iar alteori putand sa ramana chiar si niste cicatrice mai accentuate.

Indepartarea tatuajelor prin tehnologie laser este deosebit de costisitoare, pentru reusita deplina a procedurii fiind necesare mai multe sedinte care se pot intinde pe parcursul a 2-3 luni de zile. Costurile nu sunt prin urmare deloc scazute, iar medicii nu pot garanta succesul deplin, fiecare organism reactionand intr-un mod diferit, iar reusita acestei interventii depinzand atat de marimea efectiva a tatuajului precum si de reactiile adverse ale pielii la tratamentul cu laser.

2. Dermabraziune pentru indepartarea tatuajelor

Folosita pentru indepartarea ridurilor si eliminarea altor defecte ale pielii/tenului, dermabraziunea se poate dovedi de folos uneori si pentru indepartarea tatuajelor permanente, mai ales acolo unde tusul este impregnat in mod superficial si nu in profunzimea pielii. Dermabraziunea nu este o procedura riscanta, dar eficienta sa poate fi redusa mai ales in ce priveste indepartarea tuturor urmelor de tus/culoare folosite la realizarea tatuajelor.

3. Creme si solutii speciale pentru indepartarea tatuajelor

Foarte bine promovate inclusiv in mediul online, aceste formule relativ noi pentru indepartarea tatuajelor permanente sunt rareori de folos si nu vor reusi sa ofere rezultate bune chiar si daca sunt folosite in mod repetat. Suplimentar, aceste produse pot rani, irita sau chiar infecta pielea si e de preferat sa nu se recurga la o astfel de metoda.

Cremele si alte solutii similare pentru indepartarea tatuajelor pot fi de folos pentru "stergerea" tatuajelor de ocazie, care nu sunt permanente ci temporare, dar acest lucru nu se specifica intotdeauna in prospectul unor astfel de produse si de aceea unele persoane pot fi usor induse in eroare cumparand o crema care nu este destinata indepartarii tatuajelor permanente.

4. Chirurgie estetica pentru indepartarea tatuajelor

In cazurile unde tratamentele asa-zis non-invazive nu dau rezultate multumitoare, se poate apela ca o ultima solutie la chirurgia estetica pentru indepartarea tatuajelor. Este cea mai eficace metoda de eliminare a unui tatuaj permanent desi lasa adeseori cicatrice pe piele. Tot cu ajutorul specialistului in chirurgie plastica si reparatorie aceste semne pot fi ulterior indepartate, pielea recapatand aspectul sau natural dupa trecerea a mai multe luni de zile.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu