Fashion moments Moda

Modele de peste timp

Modele de peste timpModa se schimba mereu, dar exista cu toate acestea cateva figuri care au facut istorie in lumea ei si nu numai, si al caror stil impresioneaza chiar si astazi, la cateva decenii distanta. Pentru adolescentele de azi numele lor nu spun mai nimic, insa poate nu ar strica sa ne intoarcem din cand in cand privirea spre ceea ce insemna bun gust in materie de vestimentatie in urma cu ceva vreme.
 
Printre vedetele demne de reaminit se afla Janis Joplin. Reprezentanta a curentului hippie, ea a fost insa mai multe decat o simpla rebela. Stilul ei o definea si naturaletea cu care purta accesorii de pene la fel de bine cum purta si margele ar surprinde si astazi. De fapt, accesoriile erau ceea ce o facea sa fie diferita de toate celelalte fashion icon-uri ale vremii, si bineinteles bunul gust cu care le purta, chiar daca pentru multi stilul ei parea usor exagerat.
 
Cher, o alta reprezentata a epocii parintalor nostri, era un fel de Lady Gaga a anilor ’60 – ’70. Cu toate acestea, ii lipseau exagerarile copiei de astazi, ca sa nu mai vorbim de muzica… Stilul ei s-a schimbat de-a lungul timpului de nenumarate ori si, desi nu a fost ferita de critici, a reusit sa se impuna ca un trend-setter. E suficient sa ne amintim de rochiile extrem de scurte a caror moda a intretinut-o, pentru a da numai un exemplu.
 
De partea cealalta a oceanului, regasim in Franta o alta iubitoare a modei, Brigitte Bardot. Probabil cel mai adesea ea a reprezentat un model pentru diferitele stiluri de machiaj, neavand nici o problema in a incerca cele mai extravagante combinatii. Mai mult, Bardot este una dintre acele vedete ale caror forme generoase nu au reprezentat niciodata o problema, reusind sa inspire femei din lumea intreaga in a deveni preocupate de moda, chiar daca nu aveau un corp de fotomodel.
 
In fine, probabil modelul tuturor timpurilor in ceea ce priveste eleganta – Audrey Hepburn. Desi era recunoscuta in special pentru prefeinta ei pentru dungi, de toate felurile, si pentru imprimeuri in general, Hepburn purta orice tinuta cu o eleganta greu de egalat in showbiz-ul de astazi.
 
Si lista ar putea evident continua cu alte cateva nume care raman in istoria modei nu doar ca prezente ci ca adevarate puncte de reper. Speram doar ca macar cateva dintre personajele de astazi vor reusi sa duca moda ..peste timp.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu