Fashion moments Moda

La Piata de Craciun pe malul lacului: Montreux, Elvetia

La Piata de Craciun pe malul lacului: Montreux, ElvetiaAnul trecut am ajuns in Elvetia iarna, in Arosa, insa la ski, in februarie, pe cand pietele de Craciun erau demult inchis. Dara iata ca am recuperat anul acesta, cand 1 decembrie ne-a gasit pe malul lacului Leman sau Geneva, cel mai mare lac din Europa occidentala, in cochetul Montreux, pentru a da startul sezonului Sarbatorilor de iarna.

In Montreux piata este de-a lungul lacului, o insiruire de casute care mai de care mai aranjate, care vand tot felul de cadouri colorate de Craciun sau specialitati locale.

Vinul fiert este, bineinteles, la el acasa, si primul lucru pe care l-am facut a fost sa poposim la una din casutele rosii cu “Vin chaud” scris deasupra, pentru a ne astampara pofta.

La intrare in Piata de Craciun, o roata gigantica, intitulata , te asteapta sa te invarti si sa admiri de sus Alpii si lacul. In jurul ei numeroase casute ca de turta dulce asteapta copii la ateliere tematice.

Freddie Mercury, statuia emblematica a falezei orasului, pare si el ca se bucura de atmosfera festiva, un brad luminos tinindu-i de Craciun companie.

Din loc in loc, intre casutele cu bunatati, sunt organizate chiar si restaurante in toata legea, in corturi transparente sau casute de lemn, cu diferite specialitati, de la gourme…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu