Moda Stil de star

Inna – style icon?

Inna – style icon?Deşi nu sunt o fană a genului, îmi place să fiu în pas cu muzica actulală, şi recunosc că am căzut pradă impulsurilor mult prea critice de multe ori. La fel s-a întâmplat şi în cazul Innei, singura noastră vedetă muzicală internaţională, pe care am avut tendinţa de o critica pentru ingenuitatea pe care o afişa de cele mai multe ori în apariţiile televizate. Am apreciat-o însă treptat pentru felul în care s-a ţinut departe de orice intervenţie a tabloidelor, algând să fie celebră în ţări care ştiu să-i respecte munca, şi menţionând, de fiecare dată când i s-a ivit ocazia, că este totuşi româncă.
 
Un real progres a înregistrat se pare, şi în ceea ce priveşte moda. Şi dacă în urmă cu doi-trei ani apărea în ţinute destul de neinspirate, se pare că showbizul de afară şi-a pus amprenta pozitiv asupra ei. Cu puţin efort, Inna ar putea deveni aşadar un adevărat style icon pentru multe dintre tinerele ce îi ascultă muzica.
 
Dar despre ce e vorba de fapt? Cum stilul dance/pop/tehno/house sau cum s-ar mai numi el nu are asociat, ca alte stiluri, şi o vestimentaţie anume, artiştii genului se pot trezi adesea în faţa unor dileme, neştiind ce să poarte, şi când. Desigur, pentru Inna vestimentaţia de scenă tinde mai tot timpul spre inexistenţă, preferând un leotard şi eventual o jachetă, uşor de îndepărtat dacă atmosfera se încinge.
 
În cadrul evenimentelor sociale la care participă însă, Inna e din ce în ce mai mult o apariţie elegantă, concurând cu succes cu vedete de talie internaţională. La Romanian Music Awards de anul trecut, de exemplu, ocazie cu care a reuşit să închidă gura lumii şi a uimit printr-o prestaţie vocală aproape impecabilă, rochia ei a fost una dintre cele mai elegante, deşi sexi şi provocatoare în acelaşi timp. La fel s-a întâmplat şi la NRJ Music Awards, unde a purtat aceeaşi rochie  ca şi Jennifer Lopez cu cateva săptamani înainte, semnată Herve Lager. De departe însă imaginea Innei a depăşit-o pe cea a mult mai cunoscutei artiste de peste ocean, degradeul alb-gri-negru potrivindu-se mult mai bine părului şi mai ales siluetei româncei.
 
Poate tocmai pentru a face o implicită declaraţie de aparteneţă la tendinţele modei universale, episodul nu a fost unul singular. Astfel, Inna a fost fotografiată purtând o jachetă identică celei purtate de Britney Spears (Burberry), şi evident balanţa a înclinat din nou în favoarea ei.
 
În ceea ce priveşte stilul de zi cu zi al Innei, aşa cum transpare el din puţinele deja apariţii televizate din Romania, el este unul casual, cu mult denim, exact aşa cum îi stă bine unei tinere energice, mereu pe drumuri între două concerte. Când însă trebuie să fie senzuală, Inna ştie să facă şi asta, şi nu de puţine ori a fost fotografiată purtând fuste vaporoase, ce îi puneau în valoare feminintatea.
 
Una peste alta, deşi poate că la capitolul muzică lucrurile n-au evoluat prea mult în ceea ce o priveşte, Inna îşi dezvoltă încet un stil vestimentar propriu. Păcat că media din România nu îi acordă încă atât de multă atenţie încât să poată deveni şi un style icon în adevăratul sens al cuvântului…

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu