Fashion moments Moda

Hike with kids: Urcus pana la Cetatea Coltesti si vizita in satul Rimetea

Hike with kids: Urcus pana la Cetatea Coltesti si vizita in satul RimeteaIn apropiere de Cluj, la aproximativ 1h si un pic, dar de fapt in judetul Alba (presupun ca se poate combina la fel de bine aceasta zona cu o vizita la cetatea Alba Iulia), este o zona foarte pitoreasca, zona muntilor Trascau. Aici am poposit intr-o dupa amiaza, veniti intr-o mica evadare din Cluj, impreuna cu copiii, fara sa stim prea bine ce vom face, doar pentru ca auzisem de un sat foarte frumos, unul din cele mai frumoase sate din Romania, satul Rimetea, cel al caselor albe cu ferestre verzi.

Prin sat am trecut doar intai, si ne-a placut aerul ingrijit al caselor (albe, cu ferestre verzi), dar inainte de aceasta aveam alta tinta. In satul urmator, Coltesti, se afla ruinele unei cetati cu o istorie de peste 700 de ani. Cetatea Coltesti (sau Trascaului) este construita in secoul XIII de familia nobila locala, si este usor accesibila la capatul unui traseu de maxim jumatate de ora. Este situata in varful unei culmi abrupte, iar zidurile ramase par prelungirea fireasca a stancilor albe de sub.

Am avut noroc de o zi cu soare, si a fost o placere drumul pana sus la cetate. Dar adevarata surpriza este de sus, de la 700m inaltime, peisajul de jur imprejur, cu peretii de granit al muntelui din fata, si verdele intens al vegetatiei de jur imprejur, este cu adevarat spectaculos.

Mi-a placut teribil privelistea, si am pozat-o din toate directiile. Cetatea este mica, se mai pastreaza doar un turn-doua si cateva ruine de ziduri, si imediat te plimbi peste tot. Dar poti sa te asezi confortabil pe cate o piatra, si sa sorbi din privire peisajul. Cetatea Coltesti nu a reusit chiar sa detroneze castelul meu preferat, Monsaraz din Portugalia, in topul meu personal de castele si cetati si privelistile de pe zidurile lor, dar un loc 2 confortabil cred ca ocupa.

Una din distractii a fost sa fotografiez natura prin fiecare fereastra existenta in ziduri. Apoi ne-am cocotat peste tot pe unde am putut, si am mai facut o suta-doua de poze, fiind aproape asfintitul lumina isi tot schimba culoarea, si implicit peisajul isi schimba intensitatea.

Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu