Fashion moments Moda

Excursie prin Noua Zeelanda: White Island, in mijlocul vulcanului

Excursie prin Noua Zeelanda: White Island, in mijlocul vulcanuluiTongariro Alpine Crossing este probabil cel mai frumos hike din insula de nord, dar cu siguranta White Island este cea mai interesanta si originala experienta care o poti avea in aceasta parte de Noua Zeelanda. White Island este un vulcan cat se poate de activ, in mijlocul oceanului, la care se poate ajunge fie cu barca din Whakatane, fie cu elicopterul din Rotorua.

Drumul cu barca dureaza 1-2h, in functie de cat de agitata este marea. Inainte de a ajunge la White Island vei mai trece pe langa o insula, un fost vulcan care nu mai este activ.

O data ajunsi aici, vei primi echipamentul de protectie: o casca galbena si o masca de gaze. Dupa cum spuneam, White Island este cat se poate de activ, fumega si emana gaze in permanenta, si, o data la cativa ani are loc cate o explozie, mai mica sau mai mare.

Activitatea vulcanului este insa in permanenta monitorizata, si tururi se fac doar cand este la gradul 1 sau 2, adica linistit. Cand am fost noi era la nivelul 1, desi fumega extrem de furios din craterul plin de o apa cu o nuanta nenaturala de bleu.

Vei face un tur al vulcanului, printr-un crater vechi si pe langa cel actual, care bolboroseste continuu, si vei invata despre cum era minerit sulful, despre tipuri de explozii si de lava. Vei putea chiar testa cu limba cateva rauri geotermale care se scurg din crater in mare.

Peisajul inconjurator este absolut spectaculos, de o frumusete fioroasa aparte. Din loc in loc, unde emanatiile de gaze sunt mai puternice, este ne…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu