Accesorii Moda

De ce poartă femeile ruj roşu?

Rujul roşu a fost din totdeauna asociat cu senzualitatea şi este considerat un etalon de feminitate. Femeile tind să se simtă mai încrezătoare atunci când poarta un ruj roşu spectaculos. Acesta evidenţiază trăsăturile chipului şi scoate din anonimat o ţinută banală.
Există însă câteva reguli pe care ar trebui să le luaţi în considerare înainte de experimentarea unui ruj roşu intens.De ce poartă femeile ruj roşu?

 Nuanţa potrivită. Există nenumărate nuanţe de roşu şi nu toate se potrivesc oricui. Trebuie în primul rând să îţi cunoşti subtonul pielii. Dacă ai un subton rece, adică pielea ta este albă cu nuanţe albăstrui sau rozalii, poţi aplica cu încredere un ruj roşu intens, închis. Iar dacă ai un subton cald, adică pielea ta este mai degrabă gălbuie, poţi aplica un ruj roşu în nuanţe mai calde, precum roşu cherry sau corai. Dacă ai norocul să fii posesoarea unui subton neutru, orice nuanţă de roşu ţi se potriveşte.

Ţine cont de evenimentul la care mergi. Deşi rujul roşu a început să fie folosit tot mai des chiar şi în machiajul de zi, trebuie totuşi să ţii cont de locul unde mergi înainte de alegerea machiajului potrivit. O nuanţă intensă este potrivită evenimentelor de seară. Însă dacă deja rujul roşu a devenit o obişnuinţă pentru tine şi îl foloseşti zi de zi, ţine cont de faptul că restul machiajului tău trebuie să fie unul delicat, elementul central al acestuia fiind buzele roşii.

Aplicare. Atunci când începe să se şteargă, rujul roşu devine inestetic. Pentru a evita acest lucru, încearcă să foloseşti un ruj rezistent la transfer pentru un machiaj impecabil care să dureze. Însă dacă nu deţii un astfel de ruj, tehnica aplicării fondului de ten şi a pudrei pe buze pentru o rezistenţă mai mare, merge întotdeauna.
           
Rujul roşu este şi a fost de secole arma secretă a femeilor pentru a atrage atenţia şi pentru a exprima feminitate. Purtat de femei de succes precum Marilyn Monroe sau Elizabeth Taylor,rujul roşu a prins contur reuşind să transforme purtătoarea lui oferindu-i acesteia o alură puternică şi încrezătoare. Deci dacă vrei să străluceşti şi să atragi atenţia asupra ta, poartă cu încredere un ruj roşu de calitate care îţi va schimba complet înfăţişarea.

 „Frumuseţea înseamnă să te simţi bine în pielea ta. Asta sau un ruj roşu care să facă furori.” Gwentyn Pulltrow.

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu