Fashion Quizz Moda

Cum ne alegem ochelarii de soare in acord cu textura tenului si forma fetei?

Cum ne alegem ochelarii de soare in acord cu textura tenului si forma fetei?Alegerea unor ochelari de soare chic este la fel de dificila ca si alegerea unei vestimentatii de succes; pentru o femeie preocupata de tenul si de sanatatea sa ochelarii de soare fiind un accesoriu obligatoriu, prin nimic mai prejos decat alte accesorii de maxima utilitate in viata de zi cu zi.

Unele femei isi procura doar o singura pereche de ochelari de soare si cred ca asta e de ajuns, mai ales daca au avut noroc la cumparaturi, dar adevarul este ca ochelarii de soare nu pot fi purtati si la ocazii mai romantice, si pe strada in acelasi mod, fiind de aceea nevoie sa iti procuri doua si chiar mai multe perechi de ochelari de soare pentru a reusi sa te incadrezi la cerintele modei.

Ochelarii de soare se aleg cel mai adesea pe probate, multe femei pur si simplu incercand toate produsele expuse in vitrina si optand la final pentru ceva care li se pare mai potrivit, dar ochelarii de soare pot fi alesi si intr-un mod mai riguros, tinandu-se seama de forma fetei, cand e vorba de lentile si culoarea ramelor, precum si de textura tenului, daca ne referim la aspectul ramelor.

Fata rotunda

O fata comuna si mai des intalnita, fata rotunda cere simetrie la alegerea ochelarilor de soare, aici lentilele dreptunghiulare si ramele in culori inchise avantajand net purtatoarea unor ochelari de soare bine construiti si fara defecte.

Fata ovala

De asemenea foarte prezenta la femeile din toata lumea, fata ovala este avantajata din start la alegerea ochelarilor de soare, aici putandu-se opta pentru aproape orice model dorit, mai putin pentru ochelarii cu lentile sau rame prea proeminente care sa strice aspectul placut al acestei fetei.

Fata patrata

Prin opozitie cu fata rotunda, fata patrata va cere o pereche de lentile rotunde, pe cat posibil neincadrate de nici un fel de rama, ochelarii trebuind sa fie purtati suficient de inalt incat sa se armonizeze ideal cu fata patrata, mai pretentioasa atunci cand vine vorba de machiaj sau accesorii precum ochelarii de soare.

Fata triunghiulara

Multa lume confunda fata triunghiulara cu fata ovala, dar fruntea mai lata si o zona mai ingusta a gurii si barbiei separa net fata triunghiulara de cea ovala, apropiind-o mai degraba prin liniile sale drepte de fata patrata. O fata triunghiulara va cere intotdeauna o pereche de ochelari cu lentile dreptunghiulare sau usor arcuite, dar niciodata rotunde precum si rame foarte subtiri care sa se aseze jos pe nas, pentru a nu evidentia fruntea proeminenta a fetelor triunghiulare.

Fata in forma de inima

Mai rar intalnita, fata in forma de inima este o varianta aparte a fetei triunghiulare, dar cu o frunte mai putin pronuntata. Si in acest caz, ramele subtiri sunt recomandate, ochelarii de soare din seria aviator sau alte forme similare fiind alegerea cea mai buna.

Textura tenului

Separat de forma fetei, si textura tenului trebuie luata in considerare atunci cand ne alegem ochelarii, acum fiind recomandat pentru un ten deschis, mai pal sau inspre blond, o pereche de ochelari de soare cu rame mai subtiri, de preferat in culori deschise, negrul putand sau nu sa fie o optiune in functie de gradul de paloare a fetei.

Tenul aramiu sau cel bronzat se armonizeaza ideal cu ochelarii de soare cu rame aurii sau argintii, si in aceasta situatie negrul trebuind evitat. In sfarsit, tenul inchis va cere o pereche de rame metalice, dar sunt tot acum potriviti si ochelarii cu lentile simple, fara rama.

Ca reguli generale, retineti si faptul ca ochelarii simpli, cu lentile fara rama precum si cei din seria aviator sunt o alegere inspirata pentru toate tipurile de ten, dar si pentru cam toate formele fetei. De asemenea, indiferent de alegerea voastra, nu permiteti ca sprancenele sa fie vizibile atunci cand va purtati ochelarii de soare si nu uitati sa va alegeti si mai multe perechi de ochelari, fiecare destinata doar unor anume situatii sociale date.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu