Accesorii Moda

Costumul de baie şi cromatica lui

Costumul de baie şi cromatica lui

Din punct de vedere calendaristic am intrat deja în prima lună de vară. Poate că soarele nu-i încă atât de puternic însă zilele de vara în care te visai relaxându-te pe plajă sau la piscină sunt mai aproape decât crezi.

Ai desigur nevoie de un nou costum de baie. Una din greşelile pe care tindem să le facem este să ţinem cont de tendinţele în modă şi nu de ceea ce se potriveşte cel mai bine corpului nostru. Culorile sunt în definitiv sunt o emblemă a verii şi acestea ne pot scoate în evidenţă unele calităţi ale corpului sau chiar, în cazul nefericit, să atragă atenţia asupra defectelor estetice.

Astfel, este important să alegi o culoare care se potriveşte cu nuanţa naturală a pielii tale.

Pielea albă. Dacă tonurile pielii tale sunt deschise trebuie să ştii că cel mai bine ţii se potrivesc nuanţele vii precum portocaliul, verdele, auriul, mov. Evită nuanţele pale precum galben sau crem care nu ar contrasta cu pielea ta.
Piele roşiatică. Un costum de baie în culori delicate precum lila, roz, bleu, verde deschis, turquoise se va potrivi perfect cu tonul pielii tale.
Piele închisă. În cazul în care ai deja o piele măslinie cel mai indicat este să alegi un costum de baie în culori tari precum roşu, negru sau alb. Evită nuanţele de maro, auriu, bej

De asemenea, pentru a atrage atenţia asupra unei părţi a corpului apelează la nuanţe deschise şi imprimeuri. Poţi folosi acest truc în cazul unui bust mic. Pentru părţile pe care ai vrea mai degrabă să le ascunzi alege o piesă în culori închise şi fără nici un tipar. Poţi chiar să combini piese din costume diferite deoarece o asortare perfectă nu-i impetuos necesară.

Un costum care îţi vine perfect ca şi model dar care nu te avantajează din punct de vedere cromatic este o greşeală. Alege culori care te pun în evidenţă într-un mod plăcut, ţine cont de tonul pielii tale şi distracţia de pe plajă va fi parcă mai intensă dacă te simţi încrezătoare în tine şi sigură pe corpul tău. Vara asta e despre culori şi voie bună deci nu te feri în a experimenta culori şi imprimeuri care te avantajează!

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu