Fashion moments Moda

Colectia Irina Schrotter & Andreea Raicu

Andreea Raicu e poate unul dintre cele mai cunoscute modele de la noi, remarcata nu atat prin furmusetea naturala, cat mai ales prin bunl simt al aparitiilor si profesionalismul pe care designerii cu care a lucrat l-au aclamat.

Iata ca anul acesta Andreea Raicu isi testeaza abilitatile intr-o noua postura, aceea de designer vestimentar. In colaborare cu  Irina Schrotter, cu care se stie, are o relatie profesionala de foarte mult timp, ea a propus la Romanian Fashion Week, desfasurat la Iasi in 9-10 iunie 2010, o colectie cel putin inedita.

In stilul cu care ne-a obisnuit deja, Andreea Raicu a preferat pentru colectia sa de debut ca designer, clasicul, si nici o alta culoare nu s-ar fi potrivit mai bine decat negrul. Astfel, intreaga colectie exploreaza posibilitatile oferite de aceasta culoare, sub dominanta elegantei.

Stilul de ansamblu a fost unul minimalist si modernist in acelasi timp, fara a fi neglijata insa feminitatea, asa incat colectia ar putea fi foarte bine purtata de mai toate femeile care vor sa fie chic, si prefera negrul.

Piesele de rezistenta ale colectiei Irina Schrotter & Andreea Raicu au fost de departe rochiile. De la cele mini pana la medii, cu sau fara pliuri, rochiile au demonstrat o reala ingeniozitate. Unele asimetrice, altele cu insertii de voal sau combinatii inedite de texturi, maneci decupate si broderii, decoltee adanci si  paiete, rochiile au fost cu siguranta atractia colectiei.

Desigur, aceasta a mai cuprins si alte modele,  de la deux-pieces elegante, la pantaloni de piele si camasi largi, in esenta mai tot ce ar trebui sa contina garderoba unei femei. Totusi, n-ar fi o idee prea buna sa aveti toate aceste piese asa cum au fost ele propuse, caci uni-ul s-ar putea sa va plicitiseasca la un moment dat.

Fiind o colectie de toamna-iarna, nu au lipsit mantourile, pentru care s-a preferat un model usor masculin.

Daca va intrebati unde ati putea purta vestimentatiile propuse de cele doua creatoare, ei bine raspunsul este unul cat se poate de simplu – aproape oriunde. Daca sunteti adeptele stilului clasic, atunci veti regasi in colectia Irina Schrotter & Andreea Raicu atat tinute pentru cocktail, petreceri dar si pentru intalniri de afaceri, casual sau haine de zi cu zi.

Un punct slab al colectiei a fost acela al absentei accesoriilor, cu toate ca negrul ar fi permis o gama variata de optiuni.

Una peste alta, debutul Andreei Raicu in calitate de designer s-a dovedit a fi prolific. Hainele din colectie se gasesc deja in magazine, si cel mai probabil ca le vom vedea purtate cat de curand.

foto Northfoto

 

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu