Moda Sugestii

Ce spun hainele tale despre tine?

HaineO vorba din popor spune ca haina face pe om. Desigur, multi s-au grabit sa o combata, judecand-o dupa tipare deja mult prea invechite. Astazi, cand ne putem lauda cu o industrie a modei din ce in ce mai infloritoare, cu greu ne mai putem declara impotriva vechiii zicale. Mai mult, am ajuns chiar sa credem ca modul in care ne imbracam face parte cumva din personalitatea noastra, si alegem sa fim eleganti sau neglijenti, dimpotriva, in functie de cum ne simtim.

Desigur, stilurile modei se schimba in fiecare anotimp. Totusi, frumusetea lumii modei sta tocmai in capacitatea ei de a inspira. Astfel, fiecare personalitate isi poate adapta stilul in conformitate cu cerintele modei, fara a pierde insa din vedere bunul gust.

Exista, la polul opus, si cei care vad in tendintele modei stereotipii, si refuza sa li se supuna. Stilul personal insa ar trebui sa fie cel care sa dicteze modul in care ne imbracam, si nu invers. Tocmai aceasta este capcana in care cad cei mai multi, uitand adeasea ca alegerea unui trend sau al altuia le apartine, in cele din urma.

Intre lumea sufletului nostru, a gandurilor si sentimentelor pe care vrem sa le exprimam si lumea dinafara, hainele par a fi un fel de mediator. Cand vrem sa accentuam o anumita latura a personalitatii noastre, alegem un anume tip de imbracaminte, uneori fara chiar a fi constienti de asta. Privindu-ne in oglinda, am putea intelege ce crede in fapt subconstientul nostru despre starea noastra de spirit intr-o anumita zi, si evident, vom sti cum ne vad si ceilalti.

Daca alegi o tinuta clasica, atunci cu siguranta vrei sa spui lumii intregi ca esti o persoana sigura pe tine, care iubeste stabilitatea si pentru care moda nu e chiar foarte importanta.

Cand insa optezi pentru o tinuta trendy, ce demonstreaza atentia ta la detaliile modei, atunci te afli in faza in care vrei sa te integrezi. Fie ca simti nevoia de apreciere, sau vrei sa impresionezi, hainele exagerat la moda, ultimul racnet, spun mereu despre tine ca vrei sa iesi din tipare, sa fii remarcata.

Non-conformismul e si el o atitudine vestimentara, ce refelcta de cele mai multe ori o ipostaza creativa. Iti place sa te joci cu stilurile si combinatiile, sa experimetenzi. Mai mult, cei din jur ar trebui sa stie ca atunci cand porti o tinuta non-conformista, esti pregatita oricand sa-ti exprimi opiniile liber, fie ele si diferite de ale celor din grup.

In fine, o vestimentatie colorata, cu imprimeuri diversificate si mai ales practica va spune despre tine ca esti o persoana vesela, in acelasi timp descurcareata, capabila sa rezolve orice problema cu zambetul pe buze. 

Hainele, in cele din urma, sunt primele care ne arata asa cum suntem. Inainte de a vorbi, de a stabili relatii cu cei din jur, mereu vom face o prima impresie, pozitiva sau nu, doar in functie de ceea ce alegem sa purtam.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu