Accesorii Moda

Bijuteriile supradimensionate si efectul lor de neignorat

Bijuteriile supradimensionate si efectul lor de neignoratDesi a mai ramas  putin din torida vara, inca mai avem timp pentru  a ne bucura de extravagante vestimentare. Daca in timpul serviciului statutul impune sobrietate si haine serioase, in vacanta ne putem bucura de mici nealinieri. Daca printre acestea se numara  si bijuteriile supradimensionate atunci poti afla de aici cum si care sunt combinatiile fericite pentru aceste accesorii.

Incepem  cu bratarile mari, pe care, daca le aveti din anii trecuti  e timpul  fie scoase din cutia prafuita. Sunt din nou la moda. Pot fi masive, din plastic sau lemn. Cu flori si trandafiri sau simple in modele pictate. Targurile handmade sunt un loc in care puteti descoperi multe modele originale si sunt slabe sanse, sau inexistente ca cineva sa aiba un model identic.  Puteti sa le purtati in orice culoare, in contrast cu tinuta purtata sau asortata daca preferati stilul clasic. Totodata ele pot salva o tinuta plictisitoare, si pot da un aer fresh. Intodeanuna sa aveti in cutia de rezerva o bratara curajoasa.

Colierele mari sunt alegerea multor femei ce adora sa fie originale si carora nu le este teama sa aleaga un colier de o dimensiune mai mare.  Acestea pot fi purtate tot la tinute simple, fiind o pata de culoare, sau chiar si la cele colorate, colierul fiind insa uni.  Atentie insa la forma gatului, nu oricine poate defila cu un colier mai mare. Femeilor cu gatul mai gros sau foarte scurt, nu le sunt indicate colierele stranse la baza gatului ,pentru ca acestea vor crea senzatia  unui gat mult  mai gros decat este in realitate. Pentru femeile cu gat mai voluminos, ideal este sa se accesorizeze cu un colier alungit pentru a alungi linia gatului.

Atat bratarile cat si colierele  pot fi confectionate din lemn, fildes, fimo, pietre.  Colierele din pietre, satin sau combinatii intersante intre diverse materiale fac dintr-o femeie banala una sofiscata.

Cerceii, se gasesc intr-o gama larga. In functie de forma fetei putem alege pe cei lungi, mari sau incarcati. Un model ales de multe femei este cel candelabru.

Inelele sunt o modalitate frumoase de a completa niste maini frumoase. Ca si in cazul accesoriile mentionate anterior, acestea sunt in diferite modele, culori si texture. Trebuie insa sa avem o mica atentie cand le alegem pentru a nu ne incomoda in munca pe care vrem sa o desfasuram atunci cand le purtam.

Metalul este un material ce in moda, scoate o tinuta din anonimat sau o scuteste de inlocuire.  Daca aurul sau argintul sunt peste bugetul financiar propus atunci o varianta  corecta este metalul inoxidabil. Va tine mai mult de un sezon si il vom putea folosi si anul viitor, moda revine iar accesoriile, impreuna cu creativitatea, dau rezultate excelente uneori.

Nu trebuie sa uitam insa, ca in orice domeniu, de limita. Nimeni nu vrea sa arate ca o decoratiune kitsch, este nevoie de masura, atentie la detalii, potrivirea lor corecta si calitatea materialelor.

Tendintele  din moda actuala ne incurajeaza sa  purtam  in acelasi timp mai  multe bratari, coliere sau/si inele.  Aceasta  tehnica este  numita “layering”. Nimic nu poate opri creativitatea, iar „munca”de a le combina este distractiva. Asadar, va invit sa combinati orice culori doriti, atat timp cat rezultatul este „wow”.

Succes! 

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu