Fashion moments Moda

Anul insulelor: Plimbari pe misterioasa Inis Mor, cea mai mare dintre Insulele Aran

Anul insulelor: Plimbari pe misterioasa Inis Mor, cea mai mare dintre Insulele Aran3 insule plate si stancoase formeaza arhipelacul Aran, in dreptul golfului Galway in Irlanda. Sa ajungi pe ele, iei feribotul de langa Galway, care circula zilnic de doua ori in extrasezon, si de mai multe ori pe zi pe timpul verii. Nu doar detaliile geografice si geologice le fac interesante, ci si istoria lor bogata si misterioasa. Insulele Aran sunt locuite din cele mai vechi timpuri, si dovada acestor lucruri o fac ruinele neolitice extraordinare pe care le puteti vizita aici, vechi de peste 3000 de ani.

Feribotul din Galway pana pe Inis Mor face undeva in jur de o ora. Imediat ce te dai jos de pe barca, e cazul sa te orientezi cum vei descoperi aceasta insula ce ti se asterne sub picioare. Cum masini nu ai cum sa inchiriezi, ramai cu cateva optiuni: inchiriat de biciclete (exista si varianta electrica), inchiatul unei mici trasuri sau tur cu microbuzul. Cum turul cu microbuzul suna claustrofob, si noi venisem sa ne bucuram de briza Atlanticului si soarele primavaratic de Irlanda, dar din pacate din diferite motive nu eram apta de inchiriere de biciclete in acel weekend, am optat pentru o mini-caruta, trasa de un cal simpatic, un mod traditional de deplasare pe Aran.

Traseul este unul circular, pana la Dun Aonghasa si inapoi in port, in singurul orasel de aici, , pe cele drumuri ce strabat insula dus si intors. De-a lungul drumului, vei opri sa admiri case traditionale, biserici crestine timpurii, plaje cu nisip alb si mare turcoaz, dar si o colonie de foci. Worm Hole, celebra piscina naturala in forma de dreptunghi perf…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu