Fashion moments Moda

Amintiri din iarna: La ski in Spania, la Sierra Nevada, cel mai sudic domeniu schiabil din Europa

Amintiri din iarna: La ski in Spania, la Sierra Nevada, cel mai sudic domeniu schiabil din EuropaSki in Spania? Poate suna ciudat, dat fiind ca Spania este mai degraba cunoscuta pentru coastele sale cu plaje fara sfarsit. Si totusi, Spania este si tara a catorva domenii skiabile. Gasesti partii langa vecina Andorra, un mic paradis al sporturilor de iarna, insa cel mai interesant resort de ski este in Andaluzia, langa Granada. Da, la 1h de Costa del Sol, este vorba de cel mai sudic domeniu skiabil din Europa si poate cel mai inedit, printre crestele muntilor Sierra Nevada, ce pazesc, de la peste 3000m inaltime (al doilea cel mai inalt varf din Spania, si primul din Spania continentala, dupa Teide din Tenerife), orasul Granada si a sa celebra Alhambra.

Ca sa ajungi la Sierra Nevada o pornesti pe un drum cu peisaje superbe, si plin de serpentine, in sus din Granada, pe care vei merge aproximativ jumatate de ora. Desi jos la malul marii si iarna sunt temperaturi de peste 20 de grade, si este posibila plaja, pe masura ce urci temperatura scade vertiginos, si deodata, dupa o curba, ti se vor infatisa in fata ochilor crestele semete acoperite de zapada, un peisaj spectaculos.

Micul orasel, plin de hoteluri si apartamente de vacanta, pare agatat in straturi pe stancile plesuve ale Sierrei Nevada, si ne-a…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu