Moda Sugestii

Alegerea costumului de baie

Pentru că a început sezonul vacantelor, şi cum multi dintre noi ne orientăm către destinatii exotice, piesa de rezistentă a garderobei pentru vară este costumul de baie.
Fie că ne aflăm într-un decor cu mare, ocean, plajă sau chiar cu iarbă, pietre, stânci, costumul de baie trebuie să ne însotească permanent.
În primul rând, la fel ca şi în cazul celorlalte tipuri de tinute, şi de această dată trebuie să ne simtim comod.
Un costum de baie din 2 piese poate fi alegerea cea mai bună în cele mai multe dintre cazuri. Pentru partea frontală se poate alege piesa care să nu ne strângă sau să fie prea lejeră sau greu de îmbrăcat sau înlăturat şi de preferat pe o suprafată mai mult extinsă, îndeajuns cât să ne ferească părtile mai sensibile de razele solare, dar cât să ne permită să ne şi bronzăm frumos.
Să ne ocupăm şi de cea de-a doua piesă a principalei tinute de vacantă, şi anume slipul. Poate apărea în mai multe forme, întreg sau cu şiret. Și de această dată se pune accentul pe comoditate, modelele recomandate fiind cel normal şi cel brazilian. Slipul poate fi ales la aceeaşi măsură cu lenjeria intimă.
Pornind de la acest aspect, un detaliu important în alegerea unui costum de baie îl reprezintă materialul din care este confectionat. În primul rând nu ar trebui să intre la apă sau să se lărgească vizibil după doar câteva utilizări, să se usuce repede, să fie căptuşit pe dinăuntru şi să ne se decoloreze.
Am ajuns şi la alegerea modelului, culorii, imprimeurilor. În functie de forma corpului şi de dorinta ascunderii anumitor defecte, există mai multe trucuri de culoare şi imprimeu care ne pot pune în valoare sau modela aspectul exterior.

Persoanelor cu silueta în formă de pară le recomand culori închise în partea de jos, culori tari, stridente: roşu, albastru, verde, fucsia, pe un fond simplu sau în dungi pe verticală, care reduc optic lătimea bazinului.

Siluetei în formă de trapez i se potrivesc culori tari, închise, în partea de sus pentru a mai reduce din lătimea părtii frontale, cu tot cu spate. Și de această dată dungile verticale pot schimba aspectul de latime. În ceea ce priveşte slipul, acestuia i se potrivesc culori deschise, pale sau nude. Dacă se optează pentru un top simplu, atunci pentru slip se pot alege dungi orizontale sau buline, care oferă un aspect de mărire a bazinului.

Persoanele cu silueta fusiformă se pot răsfăta cu un costum din 2 piese cu ambele componente cu imprimeuri, buline, dungi orizontale, fluturaşi, fructe, flori şi multe altele. Toate aceste elemente lasă impresia de plin, bogat şi măresc vizibil dimensiunea anumitor părti ale corpului.
Pentru excesul de tesut adipos din jurul stomacului este de recomandat folosirea unui slip cu talie înaltă, de culoare mai închisă şi cu dungi verticale, dacă se doreşte imprimeu.

Dacă există complexul de înăltime, şi de această dată cea mai bună alegere este reprezentată de folosirea dungilor verticale într-un costum din 2 piese sau folosirea unui costum întreg, dintr- o singură piesă.

Ca un rezumat, dungile verticale conferă aspectul de alungire, cele orizontale, de lătire, folosirea imprimeurilor cu buline, fructe, etc., umplu suprafetele, dând impresia de plin.
Culorile deschise li se potrivesc persoanelor cu o siluetă subtire, cele închise reduc dimensiunea trupurilor mai pline, cât pentru persoanele multumite de aspectul lor fizic, le recomand imprimeurile, de unde au de ales dintr-o gamă largă de simboluri.
Pălăria este un al doilea element cheie al tinutei de vacantă, care este chic şi în acelaşi timp şi protector împotriva razelor solare. Culorile deschise atrag mai putin căldura, de aceea le recomand. Pălăriile cu borul larg protejează cel mai bine şi oferă un aspect misterios în acelaşi timp.
Minunatul soare, albastrul curat al mării, toate aceste informatii despre alegerea şi folosirea unui costum de baie reprezintă ingredientele vacantei perfecte.
 

 

Anca Haraga

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu