Moda Sugestii

Alege culorile dominante in acord cu tipul tau de personalitate

Alege culorile dominante in acord cu tipul tau de personalitateFie vorba despre machiaj sau imbracaminte, femeile au intotdeauna dificultati in a alege niste combinatii inspirate de culori, adesea ele confruntandu-se cu mici dileme cand vine vorba sa opteze pentru culoarea sau culorile dominante intr-o situatie data.

Stilistii stiu cum sa ne ajute in aceste situatii, ei afirmand ca cele mai multe culori pot fi definitorii pentru un anume tip de personalitate sau, mai important, pentru o anume atitudine, in acest fel fiind desigur mult mai simplu sa alegi culorile cele mai inspirate in functie de ceea ce doresti sa transmiti prin machiajul si/sau imbracamintea ta.

In mod instinctiv, cele mai multe femei vor alege culorile preferate in deplin acord cu tipul lor de personalitate, temperamentele flegmatice optand de aceea pentru culoarea verde, melancolicii pentru albastru, sangvinii pentru galben, iar colericii pentru rosu. O atitudine chic, ceruta de moda momentului nu va incuraja insa mereu doar aceste culori, motiv pentru care femeile pot opta si pentru alte culori, intelegand totusi pe deplin semnificatia lor si purtandu-le alternativ, la ocazii diferite.

1. Negrul, de exemplu, este o culoare ideala pentru situatiile formale, cele profesionale sau ocazii solemne, transmitand multa disciplina si siguranta de sine si putandu-se dovedi de ajutor mai ales pentru persoanele marcate de timiditate si dificultati in luarea unor decizii rapide. Aceste persoane nu se vor vindeca de lipsurile lor de personalitate, dar vor putea mima mai usor siguranta si determinarea.

2. Griul este o culoare versatila si deloc neutra, simbolizand independenta si chiar avangardismul in materie de moda. Prin nuantele sale diverse, griul trimite la incredere in sine, dar intr-o maniera mai subtila decat negrul. Cei care aleg aceasta culoare vor reusi sa arate chic, dar fara a atrage multa vreme atentia asupra lor. Este culoarea ideala pentru persoanele care nu doresc sa se afle in centrul atentiei la o ocazie oarecare.

3. Maro este o culoare riscanta si destul de provocatoare destinata mai ales persoanelor care prefera sa ia realitatea in piept si care nu se tem de consecintele deciziei lor. Integrandu-se la perfectie doar intr-o atmosfera marcata prin armonie si simetrie, culoarea maro nu va avea succes in situatiile informale, unde absenta regulilor si a organizarii desavarsite poate reliefa negativ prezenta acestei culori.

4. Albul este o culoare a adolescentilor si a tuturor celor care trec prin anumite schimbari importante in destinul lor si nu poate fi purtata decat cu atitudinea potrivita, respectiv optimism, incredere in sine si o perspectiva originala asupra realitatii. Albul nu este des recomandat de catre stilisti deoarece nu e deloc usor sa il integrezi alaturi de alte culori.

5. Rosul este o culoare care cere in mod clar atentia celorlalti si de aceea nu merita purtata decat de catre persoanele care isi doresc si stiu cum sa ocupe pozitia centrala intr-un grup social. Foarte putine femei fac apel la aceasta culoare, dar multe dintre celelalte isi doresc sa o afiseze macar o data pentru a testa daca pot intr-adevar sa ii faca fata cu succes.

6. Verdele este culoarea care defineste gazda ideala prin excelenta si trimite adesea la valori precum armonia si tihna casnica. Verdele se poate purta cu succes la petrecerile si intalnirile intime si cu grupul de amici deoarece va transmite disponibilitatea de a ii asculta pe ceilalti si multa incredere.

7. Albastrul este culoarea originalitatii si a creativitatii si reprezinta destul de corect persoanele inteligente si pline de resurse. Menit sa fie purtat doar in situatii neutre si in mediile familiare, albastrul nu este recomandat pentru petreceri sau ocazii speciale.

8. Galbenul semnifica adesea o viata activa si un temperament pe masura, fiind nu de putine ori considerata o culoare a supravietuitorilor. Fiinte sociale si deschise, persoanele care poarta galben aspira catre perfectiune si vor sa fie intotdeauna in pas cu ultima moda.

9. Portocaliul este potrivit pentru femeile tinere si cele deosebit de active, putand insa transmite uneori si o lipsa aproape cronica de rabdare. Culoarea a temperamentelor impetuoase, portocaliul nu este deloc comod decat pentru persoanele care intr-adevar au atitudinea potrivita pentru aceasta.

10. Rozul este o culoare destul de versatila, prin atitudinea potrivita putand semnifica multa sensibilitate si romantism sau, dimpotriva, superficialitate si comportament inclinat catre joaca, aproape infantil. O culoarea a seductiei, rozul este foarte potrivit in multe situatii romantice.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu