Agatul dentritic este un calcedoniu cu incluziuni ce arată ca nişte ferigi, uneori ca nişte copaci sau crengi numite dendrite. Dendritele sunt formaţiuni de fier sau oxid de mangan ce se cristalizează în structura pietrei. La nivel metafizic acestea simbolizează creşterea şi schimbarea.
Piatra este considerată agat chiar dacă nu are aparenţa clasică a agatului, aceea cu dungi sau benzi de culori suprapuse.
Faimosul bijutier rus Carl Faberge folosea în mod frecvent această varietate de agat în combinaţii cu diamante sau diverse pietre preţioase şi semipreţioase. Agatul dentritic este în Rusia simbol de viaţă lungă, sănătate de fier şi prosperitate.
Inel din argint cu agat dentritic
Inel din argint cu agat dendritic. Piatra este naturală, elegant ornamentată cu împletitură din argint:
Set din argint lucrat manual în filigran cu agat dentritic. Este o adevărată artă execuţia acestui set, compus din brăţară şi pandantiv, piese mari, foarte valoroase. Agatul dentritic este de foarte bună calitate.Brăţara are diametrul interior de 6,5cm, putând fi uşor ajustată pe încheietura fiecăreia, pandantivul are dimensiunile 7,5 x 5cm:
http://accentbijuterii.ro/set-din-argint-cu-agat-dentritic—VS1310
În plan psihologic, agatul dendritric îţi dă puterea să nu-ţi pierzi firea în momente de dispute sau confuzie, conferind stabilitate. Vă face perseverenţi şi vă dă abilitatea de a privi dificultăţile ca pe o provocare.
Varietăţile de agat dentritic gri acţionează la nivelul chakrei rădăcinii (Muladhara), localizată la baza coloanei vertebrale.
Agatul dentritic alb se identifică cu chakra creştetului (Sahasrara) situată exact în creştetul capului. Reprezintă legătura cu spiritualitatea, cu e-ul tău superior şi cu divinitatea, controlează modul în care gândim şi cum răspundem stimulilor mediului în care ne desfăşurăm activitatea.
Adauga comentariu