Fashion moments Moda

12 tari in 12 luni: Septembrie in Estonia

12 tari in 12 luni: Septembrie in EstoniaPentru septembrie ne-am indreptat din nou privirea inspre zone mai nordice (dar nu foarte). Si anume Estonia, cu a ei capitala Tallin, de care auzisem de foarte multe ori ca este foarte sarmanta, interesanta si ca merita vizitata. In Estonia se ajunge relativ usor din Bucuresti: zbor direct Riga cu Air Baltic, si de acolo inchiriat de masina/autocar pentru a parcurge aproximativ 300km distanta Riga-Tallin.

Zborul Air Baltic ajunge in capitala letona foarte de dimineata, in jurul orei 8. Daca nu te grabesti inspre Tallin poti vizita intai Riga, care chiar merita, ceea ce noi am si facut. Am stat pana pe dupa amiaza, cand am pornit inspre Estonia.

Prima zi in Tallin ne-am inceput-o cu o vizita in turnul de televiziune, complet renovat, unde am luat micul dejun la restaurantul de sus, de aproape de nori. In afara de mic dejun, turnul mai ofera insa si alte distractii: plimbat prins de un cablu de jur imprejurul lui prin exterior sau coborat in rapel pana pe pamant de la platforma de observatie.

Apoi, de abia in apropierea pranzului, am ajuns si in centrul vechi, unde am ramas sa vizitam pe indelete toata ziua, pentru care de fapt este faimos Tallinul: p panza de stradute interesante, biserici cu turnuri inalte si restaurante delicioase.

Urmatoarea zi am parasit Tallin-ul si am inceput un mini road trip. Prima oprire, cascada Jagala:

Au urmat multe opriri la malul marii, pentru a admira peisajul salbatic:

O alta oprire interesanta a fost conacul Palmse, care se poate vizita si in pivnita caruia se pot degusta vinuri estoniene facute din fructe:

Estonia merita vizitata nu doar pentru Tallin, ci si pentru puzderia de conace superbe, care au supravietuit erei comuniste si care acum reinvie la adevarata fata. Asa ca p…Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu