Fashion moments Moda

12 tari in 12 luni: Iulie in Norvegia (III)

12 tari in 12 luni: Iulie in Norvegia (III)Dupa Oslo si Bergen, urmatoarea noastra tinta in road-tripul norvegian a fost Alesund.

Drumul ce urca inspre nord ne-a dus printr-unul din cele mai frumoase fjorduri norvegiene, inscris in patrimoniul UNESCO: Geirangerfjord. Feribotul te plimba de-a lungul unor tarmuri abrupte de o frumusete incredibila, printre cascade si vechi ferme cocotate in varf de stanca (actualmente parasite).

O data ajunsi in Geiranger, am testat ciocolata cu gust de fjord si ne-am cocotat pe un drum serpuit la 1500 metri, pentru o panorama incredibila asupra apei si fjordului.

Pe inserat, parasind Geiranger si continuind drumul spre Alesund, ne-am oprit sa facem cateva poze intr-o minunata lumina roz, care a devenit o constanta a serilor si noptilor norvegiene.

Ziua petrecuta in Alesund a fost singura in care am rezervat din vreme excursii organizate. Dimineata ne-am inceput-o cu o croaziera in Hjørunfjord, un fjord intai extrem de incetosat, care insa apoi s-a inseninat si ne-a incantat cu privelisti superbe si care s-a incheiat cu un pranz luat intr-o oaza de verde, la un hotel istoric, Union Oye, pe malul apei, la capatul fjordului.

Citeste in continuare pe shopaholic.ro

Articol oferit de Citeste mai multe Articole pe shopaholic.ro

shopaholic.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu