Fashion Quizz Moda

10 culori in trend pentru 2014 de la Pantone Color

10 culori in trend pentru 2014 de la Pantone ColorAlaturi de culoarea oficiala propusa de Institutul Culorii Pantone pentru 2014 si promovata larg sub numele de Radiant Orchid (o nuanta vibranta de violet cu tuse subtile de roz), celebra institutie americana care este in fapt autoritatea mondiala in materie de culoare a mai lansat si un catalog complet al culorilor pentru intregul an 2014 care sa satisfaca pe deplin asteptarile iubitorilor de moda, stiut fiind faptul ca violetul nu prinde chiar pe oricine si, in plus, ca e bine sa fie incurajata diversitatea in plan coloristic.

Radiant Orchid este o culoare adresata deopotriva femeilor cat si barbatilor, cel putin aceasta este opinia celor de la Pantone Color, dar alte culori propuse de Institutul Culorii Pantone pentru 2014 sunt specific feminine, aici putandu-se regasi printre altele si albastrul de corsica, verdele chihlimbar, bejul cald, rosul corai sau galbenul freesia. Toate gama de culori destinata pentru 2014 a fost conceputa in urma unui studiu cuprinzator desfasurat in 2013 de catre Institutul Culorii Pantone unde au fost identificate culorile cu cele mai mari sanse de a dicta trendul in moda noului an.


1. Albastrul intens, stralucitor, cu efecte electrice denumit "dazzling blue" este deja favoritul creatorilor de moda, foarte multi dintre acestia introducandu-l cu placere in colectiile lor si avand mare succes la publicul iubitor de moda. Usor de purtat si versatil, dazzling blue va fi o culoare iubita de multe femei, fiind in egala masura o culoare practica, dar si foarte chic.

2. Portocaliul ramane la moda si in 2014, pentru acest an fiind propusa o nuanta orange plina de caldura si optimista numita de catre oficialii de la Pantone Color "celosia orange". Asociata cu luxul si eleganta, celosia orange este ideal de purtat la cumparaturi sau la festivitatile publice si are deja foarte multi fani printre iubitoarele de moda.

3. Galbenul freesia va fi foarte in trend mai ales in primavara 2014, fiind o culoare florala calda care destinde ideal atmosfera prin conotatiile sale solare. Incarcat cu energii pozitive, galbenul freesia va aduce o lumina aparte imaginii voastre anul acesta, ajutandu-va intotdeauna sa iesiti dintr-un nedorit anonimat.

4. Rosul corai in nuante neutre sau "cayenne", asa cum l-au numit cei de la Institutul Culorii Pantone, este o combinatie placuta de rosu si portocaliu, exotica si jucausa, care nu atrage insa atentia imediat asupra sa, fiind din acest motiv special gandita pentru vestimentatia persoanelor rafinate, pline de bun-gust sau, asa cum declara oficialii de la Pantone Color, cayenne aduce un plus de echilibru in plan coloristic, echilibrul fiind necesar mai ales in timpurile agitate pe care le traim in prezent.

5. Albastrul in nuanta cerului senin este o alta culoare de succes atat la designeri cat si la publicul iubitor de moda, cei de la Pantone Color fiind siguri ca "placid blue", asa cum au denumit ei aceasta culoare, va fi foarte cautata in 2014 gratie tonurilor sale clasice care ii permit usor sa fie asortata cu foarte multe alte culori.

6. Griul paloma este si acesta foarte popular, fiind o culoare placuta, neutra, care transmite multa incredere in sine dar si feminitate, lucru paradoxal deoarece griul este oricum numai feminin nu. Venind intr-o nuanta foarte chic de gri, paloma este o culoare calda destinata vestimentatiei profesionale, iar femeile o vor iubi mult deoarece le va conferi siguranta precum si un plus de frumusete si vino-ncoa.

7. Ramand la capitolul culorilor neutre, cei de la Pantone Color ne propun pentru 2014 si o nuanta neutra de bej, calda, care trimite la culoarea nisipului saharian, de unde si denumirea sa oficiala de "sand". Special gandit pentru vestimentatia de vara, bejul sand este destul de diferit de nuantele obisnuite de bej si va fi o revelatie placuta pentru iubitoarele de moda in acest an.

8. Foarte asemanator cu verdele chihlimbar, nuanta de verde propusa pentru moda anului 2014 se numeste oficial "hemlock’" si este o alegere foarte inspirata a celor de la Pantone Color gratie versatilitatii sale crescute. Verdele hemlock include si unele tuse subtile de gri mai deschis sau mai inchis si se va asorta minunat cu o gama larga de accesorii si vesminte preferate de voi in acest an.

9. Intru totul feminina si atragatoare este si culoarea numita "violet tulip" care, spre deosebire de mult mai trambitata "radiant orchid", confera un plus de delicatete si rafinament gratie tonurilor sale deschise similare cu culoarea liliacului tanar, primavaratic. Mult mai usor de purtat decat radiant orchid, violetul tulip va fi cu siguranta una dintre culorile voastre favorite pentru 2014.

10. In sfarsit, "radiant orchid" nu mai cere nici o prezentare, aceasta culoare-drapel pentru 2014 fiind deja foarte bine popularizata pe toate canalele de media. O culoare care atrage imediat atentia privitorilor, hipnotizand in mod magic audienta, radiant orchid inspira, conform celor de la Pantone Color, pofta de viata, sanatate si multa dragoste si poate o fi chiar asa deoarece, la o prima vedere,  radiant orchid trimite mai degraba la exotism si excentricitate si mai putin la dragoste si sanatate.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu