Lifestyle Trucuri culinare

Un nou sistem de etichetare a alimentelor

Un nou sistem de etichetare a alimentelor
Cercetatori in domeniul alimentatiei din Statele Unite in colaborare cu cei din Canada au pus recent la punct un sistem de etichetare ultra modern al produselor alimentare, care va clasifica aceste produse in acord cu valoarea lor nutritionala.

Magazinele alimentare mari de peste ocean vor fi primele care sa beneficieze de acest nou sistem de clasificare care promoveaza la raft in special produsele incarcate cu nutrimente valoroase si sanatoase. In functie de astfel de criterii se ofera apoi un punctaj general care va permite cumparatorilor sa aleaga mai usor alimentele sanatoase si pline de substante benefice.

Savantii implicati in acest proiect sunt complet independenti ei neprimind nici un fel de indicatie sau sponsorizare de la vreunul din producatorii de alimente de pe piata americana. Rezultatul muncii lor este motivat exclusiv de dorinta de a ajuta publicul consumator sa aleaga corect o hrana sanatoasa si nu neaparat la preturi mari.

Punctajul se realizeaza pe scara 1-100 si poate fi utilizat nu doar pentru alimentele naturale ci si pentru diferite retete culinare folosite la crearea de produse alimentare complexe. Se iau in calcul ingredientele sanatoase, indicele glicemic si metoda de procesare si se da la final un punctaj corect, care sa fie relevant pentru calitatea produsului alimentar.

Sistemul de etichetare a alimentelor pentru piata ali…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu